Nem felhőtlen az öröme – megszólalt az olimpiára az utolsó pillanatban beugró magyar sportoló

2024. július 26. 16:08

A kvótáról háromszor is balszerencsésen lemaradt Székely Zója edzett, de kérdés, mekkora hátrányból indul vasárnap a párizsi olimpián.

2024. július 26. 16:08

Fotó: Magyar Torna Szövetség/Facebook

Mint arról beszámoltunk, a magyar tornász válogatott kiválósága, Kovács Zsófia megsérült a párizsi pódiumedzésen. Az MRI-vizsgálat megállapította, hogy nem vehet részt az ötkarikás játékokon, így a magyar szövetségnek azonnal gondoskodnia kellett a pótlásáról. A nagy vihart kavart kvalifikációs döntésben alulmaradó, de itthon tovább készülő Székely Zóját nevezte hazánk az olimpiára, amelyet a NOB is elfogadott. A ferencvárosi sportoló elárulta, milyen érzések kavarognak benne a hírek hallatán.

Ezt is ajánljuk a témában

Draskóczy Imre szövetségi kapitány hangsúlyozta, nincs könnyű helyzetben Székely, de mindenben támogatják.

„Folyamatosan edzünk, most is a teremben vagyunk, nekünk az a feladatunk, hogy kezeljük ezt a helyzetet, hogy a lányok csak magukra és a gyakorlatokra koncentráljanak.

Zóját várjuk holnap, megpróbáljuk mindenben segíteni, hogy ki tudja próbálni az itteni szereket.

Nincs könnyű helyzetben, hiszen egy napja van arra, hogy akklimatizálódjon a szerekhez, felvegye a ritmust, de tapasztalt, jó versenyző, így remélem, megoldja” – jelentette ki Draskóczy Imre a szövetség közösségi oldalán.

Ezt is ajánljuk a témában

Székely Zója úgy fogalmazott, a hír hallatán egyelőre teljes sokkban van.

„Nagyon nehéz bármit is mondanom, egyelőre még sokk hatása alatt vagyok. Természetesen nagyon boldog vagyok, hiszen egy álmom teljesül, ott lehetek az olimpián, de nem felhőtlen az örömöm, hiszen egy sérülés miatt van mindez. Persze az vigasztal, hogy többször is nagyon közel álltam ahhoz a kvótát tekintve, hogy én is ott lehessek Párizsban.

Tegnap este, amikor kiderült, hogy mi történt, többen is kerestek, hogy akkor most én utazom-e.

Őszintén szólva én nem tudtam mi a szabály, mivel nekem az volt a feladatom, hogy a keret kiutazásáig, vagyis hétfőig legyek top formában. Ma reggel kaptam hivatalos tájékoztatást a Magyar Torna Szövetségtől, hogy van lehetőség a cserére, és indulhatok az olimpián. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a lehető legjobb formámat hozzam, és mentálisan is készen álljak” – tekintett előre Székely, majd hozzátette:

„Hétfő óta is edzek, csak már nem csináltam gyakorlatokat. Ahogy megkaptam a hírt, azonnal mentem le a terembe, csinálom újra a gyakorlatokat, de ugye ebben a sportban pár nap kiesés is sokat számít.

Ma még edzés és ügyintézés vár rám, felszerelést is kapok, és holnap irány Párizs. Az élet, a sors megadta ezt a lehetőséget, szeretnék élni vele,

persze jobb lett volna, ha nyugodt körülmények között tudok készülni, főleg mentálisan, de az adott szituációhoz képest így is megpróbálom a lehető legjobb gyakorlatot bemutatni” – bizakodott Székely Zója.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­k­e­­­l­­­d­­­ ­a­­ ­s­­z­­e­x­­­i­­ ­p­u­n­­­c­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Bambuci
2024. július 26. 19:31
Legyen öröm torna :) kedves Zoja
Jack Reynor
2024. július 26. 19:06
jó a fénykép Zójáról
pollip
2024. július 26. 16:26
Drukkolok nagyon, hogy mentálisan feldolgozza a történteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!