Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Tönkretette két sportolónk barátságát az olimpiai kvótáért folytatott harc?

2024. július 04. 12:49

Székely Zója lemarad a párizsi játékokról, miután Kovács Zsófia az utolsó pillanatban, váratlanul megelőzte.

2024. július 04. 12:49
KOVÁCS Zsófia

Nyitókép: Kovács Zsófia repülhet Párizsba Fotó: MTI/AP Erdem Sahin

Tornában Czifra Lili, Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer helye már biztos volt az ötkarikás küldöttségben, a nem névre szóló, egyéni kvótát pedig az októberi világbajnokság előtt keresztszalag-szakadást szenvedő, ám a riválisát az utolsó pillanatban megelőző Kovács Zsófia kapta. A szenvedő fél Székely Zója lett, aki természetesen igazságtalannak tartja a döntést.

A történet megértéséhez tudni kell: a Magyar Torna Szövetség már hónapokkal ezelőtt jelezte: a szabad kvóta sorsáról a június 28-a és 30-a közötti bukaresti nemzetközi viadalon nyújtott teljesítmény dönt majd.

Nos, a sorsdöntő versenyen 

Székely Zója a második legjobb pontszámmal jutott a döntőbe, míg Kovács Zsófia csak kilencedik lett a selejtezőben. Egy portugál tornász visszalépése után mégis tornázhatott a felemáskorlát fináléjában, ahol viszont ő lett második, míg Székely rontott. 

Kovács a feol.hu-nak adott interjújában elmondta: a keresztszalagja már rendben, „ám a rögzítő csavarokat nem bírja a szervezetem, a lábam többször is begyulladt, az utóbbi időben azonban már nem volt problémám”. A háromszoros Európa-bajnok hozzátette: a következő három hét a láberősítésről szól majd, „mert a leérkezéshez száz százalékos kell legyen”.

A kialakult szituációval kapcsolatban pedig csak annyit fűzött hozzá: „nagyon nehéz ez a helyzet mindkettőnk számára, hiszen barátnők voltunk. Sajnos ez így alakult…

SZÉKELY Zója
Székely Zója nem is titkolja a csalódottságát... Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Székely Zója rendkívül csalódottan fogadta a kialakult helyzetet, már csak azért is, mert nem először marad le az utolsó pillanatban egy ötkarikás eseményről. 

A 21 éves sportoló a világbajnokság egyéni összetett versenyében egy tizeddel maradt le a névre szóló kvótáról Czifra Lili mögött, majd a Nemzetközi Tornaszövetség hibáján múlt, hogy nem ő, hanem Bácskay Csenge szerzett indulási jogot.

 S ezek után jöttek a bukaresti események, azaz Székely csalódottsága mindenképp érthető. – Borzasztó nagy csalódottság és fájdalom van bennem, úgy érzem, ezt a kvótát én érdemeltem volna meg, ráadásul már sokadik alkalommal álltam az olimpia kapujában. Ezt az esélyt most újra elvették tőlem! – fogalmazott a sportoló.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­ ­s­­z­­e­­x­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­c­­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
llnnhegyi
2024. július 04. 15:29
Zója! Megértelek. Legyél 1 számú tartalék!
Egyszeriember
2024. július 04. 12:56
Ha igen, akkor nem voltak barátok.
szintetikus
2024. július 04. 12:53
KOT-KOT
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!