Leugrás miatt ugrik az olimpia? A rajt előtt megsérült az Európa-bajnok magyar sportoló

2024. július 26. 10:25

Ugyanaz a térde veszélyezteti a párizsi indulását, amelyik miatt tavaly a világbajnokságról lemaradt.

2024. július 26. 10:25
null

Nyitókép: OZAN KOSE / AFP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, drámai véget ért a magyar tornásznők versenye a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n, ugyanis Kovács Zsófia úgy jutott be az utolsó pillanatban a döntőbe felemáskorláton, hogy korábban csak az első számú tartalék helyét szerezte meg. A fináléban viszont egy kiválóan kivitelezett gyakorlattal megelőzte Székely Zóját, így a szövetségi kapitány őt javasolta az olimpiai indulásra a magyar szövetség (MTSZ) elnökségének. A tornászválogatott azonban megsérült és kérdésessé vált a párizsi szereplése – adta hírül az m4sport.hu. Kovács pénteken 9:30-kor MRI-vizsgálaton vesz részt, ezt követően lesz pontos diagnózis.

Dr. Halasi Tamás, a sportoló orvosa elárulta, hogy a tornász ugyanazon térde sérült meg egy leugrásnál, amely már korábban is műtve volt.

A háromszoros Európa-bajnok Kovács szeptemberben keresztszalag szakadást szenvedett, ezért nem vehetett részt az októberi belgiumi világbajnokságon. A műtétje sikeres volt, a felépülése a tervek szerint haladt, de idén a májusi kontinensbajnokságon, az országos bajnokságon és a világkupaversenyeken sem indult. 

„A pódiumedzésen Kovács Zsófi kezdett felemáskorláton, szép gyakorlatot mutatott be, mi Zsófi edzőjével, Trenka Jánossal úgy láttuk, hogy a leugrása is rendben volt, de Zsófi a lábához kapott és sajnos megsérült a műtött lába. Az orvosi team azonnal kezelésbe vette, holnap reggel 9.30 órakor kerül sor az MRI-vizsgálatra, amely biztosabb diagnózist ad, és ez után dönt az orvosi team a további teendőkről. Egyéb vonatkozásban a MOB és a MATSZ vezetői döntenek” – nyilatkozta Draskóczy Imre szövetségi kapitány a Magyar Torna Szövetségnek.

Ha Kovács nem indulhat az olimpián, Székely Zójának van a legnagyobb esélye helyettesíteni őt. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­­k­­­e­l­­d­ ­a­­ ­­s­z­e­x­i­ ­p­u­n­­c­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
pollip
2024. július 26. 12:17
Túlhajszolták, vagy ő saját magát. Hallgattam a rádióban, amikor azt mondta, bírni fogja a térde, de még egy kicsit erősítenie kell. Mielőbbi gyógyulást
eref
2024. július 26. 12:06
Elég piszkos dolog volt, ahogy bekerült a csapatba. A sérülést természetesen sajnálom, de valahol ez a sors igazságszolgáltatása. Talán így Zója és Zsófi is vissztalálnak az értelmes emberi kapcsolatokhoz az eszelős versengés helyett.
Novicsok-5
2024. július 26. 10:38
Barmok. Tudtátok, hogy sérült, mégis őt neveztétek a kvótaszerző helyett. Barom magyar sportfunkcionáriusok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!