Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Drámai forgatókönyv – eltemette olimpiai álmait, majd kapott egy új esélyt a sorstól a magyar klasszis

2024. július 01. 16:53

A sérülés után visszatérő háromszoros Európa-bajnok kiesett a selejtezőben, majd kölcsöndresszben álomszerű beugrást produkált.

2024. július 01. 16:53
Antalya, 2023. április 16.
Kovács Zsófia talajgyakorlatát mutatja be az antalyai olimpiai kvalifikációs torna Európa-bajnokság nõi szerenkénti döntõjében 2023. április 16-án.

Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Drámai véget ért a magyar tornásznők versenye a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n, ugyanis Kovács Zsófia úgy  jutott be az utolsó pillanatban a döntőbe felemáskorláton, hogy korábban csak az első számú tartalék helyét szerezte meg. A fináléban viszont egy kiválóan kivitelezett gyakorlattal megelőzte Székely Zóját , így a szövetségi kapitány őt javasolja majd az olimpiai indulásra a magyar szövetség (MTSZ) elnökségének. 

A magyar női tornászok korábban három indulási jogot szereztek a párizsi játékokra, melyek közül kettő – Czifra Bettina Lilié és Bácskay Csengéé – névre szól, a harmadik női hely viszont országkvóta, amiért Kovács és Székely volt versenyben. Azt, hogy végül melyikük utazhat a jelenleg is zajló romániai nemzetközi verseny felemáskorlát-eredményei döntötték el, de 

eleinte nem Kovácsnak állt a zászló, ugyanis a tornásznő a szombati selejtezőben sokat rontott, így csak a kielncedik helyen végzett ellentétben a döntőbe jutő Székellyel, ám ekkor jött a drámai fordulat. 

A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint az Európa-bajnok tornász így első számú tartalékként várta vasárnapot, de mivel egy portugál vetélytársa az utolsó pillanatban visszalépett, mégis döntőbe jutott. Kovács pedig – egy kölcsönbe kapott tornadresszben élni tudott az egyszeri lehetőséggel és kitűnő versenyzéssel ezüstérmes lett. A sportoló ezzel a döntőben rontó Székelyt megelőzve megszerezte az olimpiai részvételi jogot.  

Antalya, 2023. április 16.
Kovács Zsófia gerendagyakorlatát mutatja be az antalyai olimpiai kvalifikációs torna Európa-bajnokság nõi szerenkénti döntõjében 2023. április 16-án. Kovács bronzérmet nyert.
Kovács Zsófia készülhet az olimpiai részvételre
Forrás: MTI/EPA/Erdem Sahin

A szövetségi kapitány elmondta, hogy az utolsó pillanatban, teljesen váratlanul érte a versenyzőket az új helyzet.

Zsófinak még versenydressze sem volt, így a társai segítettek neki ebben. Ennek ellenére Kovács Zsófia végül ezüstérmes lett, 14.200 pontot szerezve. Székely Zója kisebb hibával 12.600 pontot gyűjtött.

Kettejük különversenyének kiírása úgy szólt, hogy aki a két nap alatt a magasabb pontszámot éri el, az nyer. Zója a selejtezőben 14.050 pontot ért el. Nekem az a dolgom, hogy a hivatalos jegyzőkönyveket beterjesszem az elnökség elé kedden, ahol döntés születik az olimpiai kvótáról.” – mondta Draskóczy Imre, aki beszámolt arról is, hogy ugráson Péter Sára ezüstérmet, Bácskay Csenge pedig bronzérmet szerzett. 

„Tegnap Zsófit, ma Zóját sajnáltam, a szívem szakadt meg mindkettőjükért. Hatalmas sportemberek, Zsófi felállt a gödörből, fájós lábbal is összeszorított foggal harcolt. Akkor leszek a leboldogabb, ha megélem, hogy a magyar női torna odakerül, ahova való és csapatként kijut az olimpiára”

 – nyilatkozta az M1 aktuális csatorna helyszíni stábjának Draskóczy Imre.

A férfi mezőnyben Mészáros Krisztofer négy szeren jutott döntőbe. A párizsi olimpiára készülő tornász lólengésben és korláton aranyérmes lett, míg nyújtón és gyűrűn negyedikként zárt. Szűcs Róbert, a férfiak vezetőedzője elmondta, hasznos versenyen van túl Mészáros Krisztofer. „Ez volt egyben a párizsi játékok előtti utolsó megmérettetés. Felkészülésben ott tart, ahol most lennie kell. A hibákat még kijavítjuk a kiutazásig, aztán következhet az olimpia” – fogalmazott a tréner.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:07
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­k­­­e­­­l­­­d­ ­­­a­ ­­­s­z­e­­x­i­­­ ­­p­­­u­­­n­c­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
balbako_
2024. július 01. 19:57
Sok sikert!
irmag2
2024. július 01. 18:30
Hajrá Zsófi! Nyerj!
letsgobrandon-2
2024. július 01. 17:15
wow
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!