Vészhelyzet! Két nappal a verseny előtt változtatni kell a magyar olimpiai csapaton

2024. július 26. 12:42

A két egymást váltó sportolónk barátsága is ráment a kvalifikációs viaskodásra, most egy sajnálatos sérülés miatt fordult a kocka.

2024. július 26. 12:42
KOVÁCS Zsófia; SZÉKELY Zója; Mokosová, Barbora

Nyitókép: MTI/EPA

A Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság a harmadik olimpiájára kijutó, de a csütörtöki pódiumedzésen sérülést szenvedő Kovács Zsófia helyett Székely Zója nevezését kezdeményezi az ötkarikás játékokon felemáskorláton – adta hírül az olimpia.hu. A cserével kapcsolatos hivatalos procedúra elkezdődött, a végső szót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Tornaszövetség és a párizsi szervezőbizottság mondja ki.

Mint ismert, a harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, és a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde” – olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság közleményében. 

A háromszoros Európa-bajnok péntek reggel MRI-vizsgálaton vett részt a francia fővárosban, az eredmény ismeretében a magyar orvosi team úgy döntött, hogy Kovács térdfájdalmai miatt nem állhat vasárnap a szerekhez

 – tették hozzá.

Székely Zója tehát készülhet az olimpiára, de erre már nagyon kevés ideje van, hiszen azonnal csomagalnia és indulnia kell, vasárnap pedig már versenyezik is. Korábban beszámoltunk arról, hogy a két egymást váltó sportolónk barátsága is ráment a kvalifikációs viaskodásra. 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­­k­e­­l­­d­­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­­i­ ­­­p­u­­­n­­c­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Box Hill
2024. július 26. 14:57
Ez a Bidenizmus a magyar sportra is rányomta bélyegét. Minél sérülékenyebb valaki, annál tovább marad.
llnnhegyi
2024. július 26. 13:10
Egyiknek bánat, másiknak öröm. Éljen az olimpia!
ekeke1
2024. július 26. 13:02
Gratulálok azoknak a szövetségi potentátoknak akik mindenáron ragaszkodtak hogy egy olyan sportolót akit szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt térddel műtöttek, kivigyenek az olimpiára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!