Nagyon kellett a Fradi-játékos 8 gólja, a hollandok megszenvedtek a mieink csoportjában

2024. július 25. 16:03

Megkezdődött a női kézilabdatorna a párizsi olimpián. Magyarország a házigazda ellen kezd 19 órakor.

2024. július 25. 16:03

Fotó: Aris Messinis/AFP

Beindult az élet Párizsban, egymás után érkeznek a francia fővárosba a sportolói járatok. Hivatalosan pénteken este nyitják meg a XXXIII. nyári olimpiai játékokat, ám bizonyos sportágakban már elindultak a csaták a pályán. Női kézilabdázóink például 19 órától meccselnek a házigazda francia válogatottal a B-csoportban, két riválisunk azonban már pályára is lépett.

Ezt is ajánljuk a témában

A hollandok a 8 gólig jutó Fradi-szélső, Angela Malestein vezérletével győzték le 34–31-re Angolát,

de az afrikaiak elleni sikerhez a szintén nyolcgólos Estevana Polman találataira is szükség volt. Góljaival Malestein elérte az 50 gólos álomhatárt az olimpiákon, amellyel vezeti országa vonatkozó rangsorát.

Jelenleg mégsem a narancsosok vezetik a csoportot, hanem a brazilok, akik felmosták a padlót a jobb sorsra érdemes spanyolokkal: a dél-amerikaiak 29–18-as győzelmet arattak. A korábbi győri sikeredző, Ambros Martin, aki egy ideig a magyar válogatottat is irányította nem tudott csodát tenni a főleg rutinos játékosokból álló hispán csapatával.

Ezt is ajánljuk a témában

A Golovin Vlagyimir vezette magyar női kézilabda-válogatott tehát 19 órakor kezdi az olimpiát a franciákkal, a találkozóról folyamatosan frissülő, helyszíni tudósítás formájában számolunk be!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. július 25. 17:05
Körbeverés várható! Hajrá mi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!