Ez ám a jó hír! Súlyos sérülése után csatlakozott a Fradihoz Varga Barnabás (VIDEÓ)

2024. július 11. 14:58

Két és fél héttel súlyos fejsérülését követően már a Ferencváros ausztriai edzőtáborában készül a válogatott labdarúgó.

2024. július 11. 14:58

Nyitókép: Fradi.hu/Molnár Ádám

 

Láthatóan jól halad a felépülése az FTC csatára, aki a Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzésen szenvedett komoly arcsérülést. Varga Barnabásnak a második félidőben olyan súlyos fejsérülést okozott az ellenfél kapusa, akivel ütközött, hogy azonnal kórházba kellett szállítani, ahol meg is műtötték, mert – mint később kiderült – Angus Gunn eltörte az arccsontját. A támadó három napot töltött a stuttgarti klinikán, aztán hazaszállították. Azóta a szülőfalujában, Szentpéterfán lábadozott, ahogy azt a Mandiner is megírta.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem emlékszem igazából semmire a balesetből, az első ami beugrott, az az, hogy fekszem a mentőben, de arról is csak pár perc. Mondták, hogy kommunikáltam az orvosokkal, ám az sincs meg. 

A kórházban aztán már majdnem mindenre emlékszem, meg persze a meccsre is, amíg pályán voltam. Az eleje nehéz volt, de a foci az nem nagyon állhat meg, csak amennyit muszáj. Párszor visszanéztem a jelenetet. Nem rettenek meg az ilyenektől, hiszen ez benne van. Örülök, hogy ennyivel megúsztam. Hálás vagyok, hogy ennyien aggódtak értem. Próbálok minél hamarabb visszatérni” – nyilatkozta a hét elején a válogatott csatár a FradiMediának.

Nos, a visszatérés már meg is történt, a 29 éves támadó csütörtökön találkozott csapattársaival az FTC lienzi edzőtáborában 

– erről a klub számolta be a közösségi oldalán. Hogy pontosan milyen edzéseket csinálhat majd, azt még nem tudni, arról nem közöltek információt, de a lényeg most az, hogy jól van, és együtt van a többiekkel. Az orvosok azt mondták Vargának, a teljes felépülés körülbelül fél év, de addig is pályára tud lépni.

„Három-négy hét múlva végezhetek komolyabb edzéseket, ezeket már maszkban. Azt mondták, a felépülésemig hordanom kell, de ez legyen a legnagyobb bajom. Nem hinném, hogy a jövőben mindez befolyásolni fogja a játékomat. Biztos, hogy az első egy-két felugrásnál bennem lesz, de majd jön még egy ütközés, utána bátrabb lesz az ember, és megy minden a régi, megszokott módon” – mondta a hét elején a futballista.


 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2024. július 11. 15:58
Ez remek hír!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!