Varga Barnabás: Nem emlékszem igazából semmire a balesetből (VIDEÓ)

2024. július 09. 19:20

Az Eb-n súlyos sérülést szenvedett csatár elárulta, az arccsonttörés miatt a gyógyulása végéig hordania kell a speciális maszkját, de örül, hogy ennyivel megúszta.

2024. július 09. 19:20

Nyitókép: Catherine Ivill - AMA/Getty Images

 

Bár biztosan nem így tervezte, de élete végéig emlékezni fog a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokságra Varga Barnabás. A Ferencváros csatára a Skócia elleni csoportmérkőzésen olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy az ellenfél kapusával történt ütközés után azonnal kórházba kellett szállítani, ahol meg is műtötték, mert Angus Gunn eltörte az arccsontját. A támadó három napot töltött a stuttgarti klinikán, aztán hazaszállították. Azóta a szülőfalujában, Szentpéterfán lábadozik, s most interjút adott a FradiMédiának, amelyet az M4 Sport is leadott. A beszélgetés során párjával, Laurával együtt elmesélték, milyen volt az a drámai pillanat, mire emlékeznek, mikor tudtak először beszélni, hogyan teltek a sikeres műtét és a hazautazás után az otthon töltött napok.

„Nem emlékszem igazából semmire a balesetből, az első ami beugrott, az az, hogy fekszem a mentőben, de arról is csak pár perc. 

Mondták, hogy kommunikáltam az orvosokkal, ám az sincs meg. A kórházban aztán már majdnem mindenre emlékszem, meg persze a meccsre is, amíg pályán voltam – árulta el a válogatott csatár. – Az eleje nehéz volt, de a foci az nem nagyon állhat meg, csak amennyit muszáj. Párszor visszanéztem a jelenetet. Nem rettenek meg az ilyenektől, hiszen ez benne van. 

Örülök, hogy ennyivel megúsztam. 

Hálás vagyok, hogy ennyien aggódtak értem. Próbálok minél hamarabb visszatérni.”

Ezt is ajánljuk a témában

Végig ott volt mellette a párja, Laura, aki a baleset első perceit soha nem fogja elfelejteni. Próbált lejutni a mentőhöz a stuttgarti stadion lelátójáról, de nem sikerült. 

„Az ütközést követően lementem a pálya széléhez, de nem jutottam tovább, így a lelátóról próbáltam családtagokat keresni otthon, hátha ők többet tudnak és segítenek megnyugtató információhoz jutni. Ugyanis a televíziónézőknek több információjuk lehetett Barnáról, mint nekünk ott, a helyszínen. Kocsival vittek utána a kórházba, ott már tudtunk beszélni” – emlékezett vissza a hölgy.

Azt nehéz megmondani, hogy mikor játszhat újra a csatár, aki állítása szerint most már jobban van, a duzzanat is kisebb lett az arcán – ahogy azt a felvételeken is látni lehetett. Azt már tudja, hogy a héten kiveszik a varratokat. Az orvosok azt mondták neki, a teljes felépülés körülbelül fél év. Varga most még pihen Szentpéterfán, de pár nap múlva elkezdheti a könnyedebb edzéseket, majd aztán 3-4 hét múlva a komolyabbakat.

„Kapok majd egy speciális maszkot, ezt muszáj lesz hordanom, de tudok majd ebben játszani. 

Azt mondták, a teljes felépülésig hordanom kell, de ez legyen a legnagyobb bajom. 

Nem hinném, hogy a jövőben mindez befolyásolni fogja a játékomat. Biztos, hogy az első egy-két felugrásnál bennem lesz, de majd jön még egy ütközés, utána bátrabb lesz az ember, és megy minden a régi, megszokott módon” – jelentette ki Varga Barnabás.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­­k­­e­­l­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­n­­c­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
lefty67
2024. július 09. 20:18
Nem hallottam, hogy a gyökér skót kapus elnézést kért volna! Gondolom vidáman nyaral! Jobbulást! Újpestiként...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!