Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Kártérítést fizethet a FIFA Varga sérülése miatt

2024. július 03. 13:08

Egyelőre nem tudni, mekkora összegről van szó.

2024. július 03. 13:08

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az Európa-bajnokságon a skótok elleni csoportmeccsen három helyen is eltörött a magyar futballválogatott és a Ferencváros csatárának arc­csontja.

Varga Barnabás akár fél évre is kieshet. A szakértők ugyanakkor hozzátették, a gyógyulási folyamat felgyorsítható egy olyan speciális maszkkal, mint amilyenben a francia Kylian Mbappé játszik az Eb-n.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet összeállításában arra is felhívta a figyelmet, hogy a Fradi ezzel az egyik legfontosabb kulcsemberét veszítette el minimum hat hónapra, ám közben a fizetését folyósítania kell. Megjegyezték, egyelőre a nemzetközi futballszervezetek nem nyilatkoztak a magyar csatár ügyében, 

de a korábbi esetekből kiindulva bizony kártérítés jár a Fradinak. 

De azt még egyelőre csak találgatni lehet, hogy mekkora ez az összeg.

Felidézték, Vinícius Júnior november közepén, a brazil válogatott Kolumbia elleni világbajnoki selejtezőjén szenvedett combsérülést. A FIFA-nak akkor jelentős kártérítést, több mint 400 ezer eurót (megközelítőleg 158 millió forintot) kellett kifizetnie a Real Madridnak. A pénz egy olyan alapból származik – a FIFA által életre hívott Club Protection Program (CPP) –, amely azokat a klubokat támogatja, amelyeknek játékosai a válogatott kötelezettségeik közben sérültek meg.

Vargával pedig pont ez történt az Európa-bajnokságon. 

A program a sérült játékos bérezéséhez illesztve fizet kártérítést, ha 28 napnál többet hiányzik. 

A maximális kártérítés összege labdarúgónként és sérülésenként évi 7,5 millió euró (hárommilliárd forint). A legmagasabb összeg naponta 20 548 euró lehet (8,1 millió forint), legfeljebb egy évig. A magyar csatár bére havi 20 ezer euró (7,9 millió forint) felett járhat.

Több tízmilliós jóvátételt is kaphat a Fradi

Tehát ha lassú lesz Varga felépülése, több tízmilliós jóvátételezést kaphat a Fradi – ami persze a legjobb támadója elvesztését nem pótolja, de csökkentheti a miatta érzett „bosszúságot” – sorolta a lap.

A Magyar Nemzet megkereste Szabados Gábor sportközgazdászt, aki azt mondta, úgy tudja, hogy „eleve minden játékos után fizetnek a nemzetközi szervezetek a nagy tornán való részvételért, és a fentiekben leírt program is létezik”. 

Teljesen reális, hogy a Fradi kompenzációt kap Varga súlyos sérülése után,

 ám azt nem tudom megmondani, hogy milyen úton juthat és mennyihez a zöld-fehér klub a sajnálatos sérülést követően” – nyilatkozta a szakértő.

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­­k­e­­l­­d­­ ­­a­ ­­s­­­z­­­e­­x­i­­­ ­­­p­­u­n­­c­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Box Hill
2024. július 03. 17:22
Tessék mondani, ezentúl a 11-esek megválthatók pénzzel?
Box Hill
2024. július 03. 17:18
Kártérítés van, büntető rúgás nem volt. Hogy is van ez?
Aegopolis.
2024. július 03. 15:50
Mondjuk ehhez pont semmi köze a FIFÁ-nak, nem jó a példa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!