„A szobákban nincs fürdő, az ennivaló sem jó” – botrány az olimpián, méltatlan körülmények között a magyar versenyzők

2024. július 25. 15:52

Nem költözhettek be az olimpiai faluba a magyar sportlövők.

2024. július 25. 15:52
City Centre Off Limits Ahead Of Olympic Opening Ceremony

Nyitókép: Andrea Savorani Neri / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hosszú ideje lehetett tudni, hogy a lövők számára az ötkarikás élmény nem lehet majd teljes, legalábbis abból a szempontból, hogy a párizsi olimpiai faluba nem költözhetnek be és nem élhetik mindennapjaikat a többi sportolóval közösen a játékok alatt, mivel versenyeiket a francia fővárostól 270 kilométerre fekvő Chateauroux-ban rendezik. A Párizstól való távolság igazán komoly problémát nem jelent Péni Istvánéknak, a franciák nemzeti lőtere ugyanis minden igényt kielégít, a szállásuk átvételekor azonban komolyan meghökkentek a kedd esti érkezéskor. 

Talán úgy mondanám, hogy nagyon egyszerű a szállás”

 – nyilatkozta az MTI-nek Kissné Oroszi Edit, a puskások szakágvezetője, majd kicsit részletesebben is kifejtette az ötkarikásnak nem nevezhető körülményeket. Mint mondta. „A lövőink egy szakközépiskola kollégiumában vannak elszállásolva, a szobákban nincs fürdő, azt a folyosón találják. Ráadásul az ennivaló sem jó.” 

Ez utóbbi problémát némileg sikerült enyhíteniük a magyaroknak azzal, hogy az olimpiára érkezett sportlövők másik felének szállásán, ami egy főiskolai kollégium, már lényegesen színvonalasabb az ellátás, így oda járnak ebédelni. Ez praktikusabb is mintha a saját szállásukra mennének, mert a főiskolai kollégium közelebb van a lőtérhez. 

Azért mindezek ellenére készülünk a versenyre és már nagyon várjuk. Úgy gondolom, hogy jól felkészültünk, jó formában vannak a versenyzőink” 

– jegyezte meg a szakember.

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­­k­e­­l­­d­ ­­­a­­­ ­s­z­­­e­­­x­i­ ­­­p­u­­n­­­c­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
csurkista
2024. július 28. 08:48
Tudom én, ki lopta el a magyarok szállására szánt pénzt: a Lölő és fideszmaffia. Orbán abból lángosozik Tusványoson ! Éljen XXIII. M.P. !
TOM66
2024. július 26. 15:26
Koszos franciák még egy szaros olimpiát sem tudnak megrendezni!:-))))
papalimapapa
2024. július 26. 14:13
A migránsok különb elszállásolást kapnak, mint az olimpikonok… Bravó Franciaország! Európai értékek... Csigaevők...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!