Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Összeáll az olimpiára a Nadal-Alcaraz páros

2024. június 12. 16:54

A múlt és a jövő spanyol teniszcsillagai aranyérmet nyernének párosban Párizsban.

2024. június 12. 16:54
Spain's Rafael Nadal (R) and Carlos Alcaraz pose prior to competing during their 2022 ATP Tour Madrid Open tennis tournament singles quarter-final match at the Caja Magica in Madrid on May 6, 2022. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)

A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal és a 21 évesen már három GS-trófeánál tartó Carlos Alcaraz együtt indul párosban a párizsi olimpia tenisztornáján – közölte szerdán a spanyol teniszszövetség. A 38 éves sztár és a Roland Garros újdonsült győztese tehát egymás oldalán küzd majd az ötkarikás játékokon.

A 14-szeres Garros-bajnok Nadal egyik fő céljának nevezte, hogy részt vegyen a párizsi olimpián, ahol harmadik aranyérméért száll harcba. 

Korábban 2008-ban a pekingi játékokon egyéniben, 2016-ban Rióban pedig Marc Lopezzel párosban lett olimpiai bajnok.  

Az ötkarikás tenisztornát a Roland Garros salakpályáin rendezik meg, ami kifejezetten kedvez Nadalnak, aki a közismerten a salakon a legjobb – karrierje alatt 14 alkalommal nyerte mag a francia Grand Slam tornát. Mostanra persze túl van pályafutása csúcsán, és sérülésekkel is küzdenie kell, ez meg is látszott a vasárnap éppen a jövő sztárja, Carlos Alcaraz győzelmével végződött tornán, ahol már az első körben kiesett a német Alexander Zverev ellen. 

A 21 éves Alcaraz pedig épp a németet verte meg a döntőben vesztett helyzetbőlfordítva, 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 arányban és ezzel ő lett a legfiatalabb teniszező, aki mindhárom borításon GS-t nyert.

Nem csoda, hogy a mérkőzést követően ellenfele is elismerően nyilatkozott az ifjú spanyolról, és úgy fogalmazott: „Annyi különböző dologra képes a pályán”

Ezt is ajánljuk a témában

 

(MTI/Mandiner) 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­­k­­e­l­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­x­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­­­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
nyuszimuszi
2024. június 12. 19:35
Mindig Nadal! Szép búcsúnak ígérkezik. Boldogság, hogy Federer és Nadal gyönyörű meccseinek idejében élhettem. Kitűnő játékosok és küzdők. Kiváló sportemberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!