Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Nagy Ádám: Vissza kell térni a már jól bevált beseggelős, kivédekezős taktikához

2024. június 17. 15:05

A magyar válogatott alapembere szerint Németország ellen a szokottnál is kevesebbet lesz nálunk a labda.

2024. június 17. 15:05
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor 

Nagy Ádám, aki hétfőn ünnepli 29. születésnapját, történelmet írt, hiszen ő lett a magyar labdarúgás történetének legtöbb Eb-mérkőzésen pályára lépő játékosa. Az olasz másodosztályú Spezia futballistája a torna előtt hatnál járt, s a svájciak elleni kölni meccs volt neki a hetedik, ami rekord. Ugyanakkor a 3–1-es vereség miatt – érthető módon – nem volt miért ünnepelnie.

„Amikor egy ilyen fontos kontinensviadalt vereséggel kezd a csapat, érthető módon dühös, csalódott az ember. Ezért a zakóért csak saját magunkat okolhatjuk. 

Sajnos nem vettük észre időben, hogy nem azt kell játszanunk, amit előzetesen elterveztünk. 

Ha már az elején le tudtuk volna reagálni a svájciak játékát, akkor legrosszabb esetben visszaállunk egységes blokk-ként, és nem adunk lehetőséget az ellenfélnek a sorok közötti passzokra. Sajnálatos módon, ezt csak a második félidőben tudtuk kijavítani. 2–1-es hátrányban volt több lehetőségünk is az egyenlítésre, de nem sikerült. Egyetlen ellenfél ellen sem engedhetjük meg, hogy még egyszer így játszunk, mert utána, ezen a szinten nagyon nehéz visszakapaszkodni” – jelentette ki a középpályás.

Ezt is ajánljuk a témában

Történelmi figurává válhat a nyáron Nagy Ádám

A Spezia magyar válogatott labdarúgója újra játékba lendült, s lapunkkal tudatta: a németországi Európa-bajnokság után is Olaszországban szeretne maradni. Elárulta, mi motiválja a rekorddöntés mellett, s hogy látja a szerepét Marco Rossi csapatában.

Három évvel ezelőtt, a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon úgy szint vereséggel kezdtünk, ám utána hamar talpra álltunk, s döntetlent játszottunk Franciaországgal (1–1), és a most szerdai ellenfelünkkel, Németországgal (2–2).

„Ez az Eb sem lesz egyszerűbb, mint a 2021-es volt. Sőt, valószínűleg komplikáltabbak, nehezebbek lesznek a következő meccsek. Várhatóan még kevesebbet lesz nálunk a labda a németek ellen. 

Most van néhány napunk arra, hogy megoldást találjunk a hibáinkra. 

Fejben és testben is frissen kell nekimenni a házigazdák elleni találkozónak, de ehhez nekünk játékosoknak is le kell ülni és nyugodtan átbeszélni, mi az ami nem ment, mi hibádzott” – reagált a Mandiner felvetésére a 82-szeres válogatott védekező középpályás.

Ezt is ajánljuk a témában

Az utóbbi időben a magyar válogatott erejét és gerincét az adta, hogy ritkán került hátrányba. Mindenki tudta rólunk, hogy van egy erős védelmi blokkunk, amit nehéz feltörni. Svájc ellen ez most hibádzott.

„A meccs előtt azt beszéltük meg, hogy megpróbálunk letámadni, viszont hogyha ez nem sikerül, akkor visszaállunk, és hozzuk azt a masszív védekezést, amit tudunk. Ezzel a csúnyán mondva beseggelős, kivédekezős taktikával sok mérkőzést meg tudtunk már nyerni erősebb ellenfelek ellen. Nem azt próbálom mondani, hogy ezt kell követni, lehet másképp is játszani, csak nekünk játékosoknak a pályán kell észrevennünk, hogy mikor adott erre a lehetőség, és mikor nem. Sajnos Svájc ellen ezt nagyon nem találtuk el, s ennek fájó vereség lett a vége” – összegzett a válogatott futballista.

A magyar válogatott a következő meccsét június 19-én szerdán, 18 órától Stuttgartban játssza Németország ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sormar-2
2024. június 18. 12:17
Nem rossz elgondolás, de melyik német hátvédet tudjuk lefizetni és miből, hogy gólt lőjön a saját kapujába, amíg mi védekezünk? Ha az Uniós pénzek megjöttek volna, vagy lehet, hogy a szlovák és a román foci helyett a német labdarugásba kellett volna befektetni, érted?
sormar-2
2024. június 18. 12:07
Bognár Gyuri a pakssal eredményesebb lett volna.
Osztap_Bender
2024. június 17. 18:36
>>>>>>>>>>>>>>Karcsi_Charlie<<<<<<<<<<<<<<<<< Te kis "focista értelmiségi", legalább akkora barom vagy, mint a fideszes bayerzsolt. Neked vagy elmeorvoshoz vagy általános iskolába kellene járnod, hogy legalább a szódás lovának szellemi színvonalát elérjed.
Karcsi_Charlie
2024. június 17. 18:28
Willi Orbánt és Gulácsit az első repülővel haza kell küldeni a 3.14csába. Alkalmatlanok. A kis Dárdai és Dibusz 100ezer milliószor jobbak. Rossi - innen üzenem neked - Rossikám nem értesz a focihoz. menj a 3.14csába a Melóni szétfukkolt valagába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!