Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Fiola Attila a Mandinernek: Kicsit össze-vissza voltunk az első félidőben

2024. június 15. 19:15

Májusi műtétje után némi meglepetésre került a kezdőcsapatba a harmadik Európa-bajnokságán szereplő 34 éves védő, aki a jobb oldalon és belső poszton is játszott a svájciak elleni vesztes nyitányon. Interjú!

2024. június 15. 19:15
SCHÄFER András; VARGA Barnabás; AKANJI, Manuel; FIOLA Attila
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

Ezt is ajánljuk a témában

Mikor tudta meg, hogy Marco Rossi bizalmat szavaz Önnek?

A csütörtöki edzésen láttuk, hogy mi lesz a kezdőcsapat.

2016-ban az első Eb-meccsen megsérült a bokája, véget ért a tornája. Most kulcscsont-műtét után, veszett helyzetből nem csupán kerettag lett, pályára is lépett. Valamit visszaadott a sors?

Nem, az már nyolc éve volt. Én próbálok mindig előre tekinteni. Valóban egy sérülésből jöttem, mindent megteszek, hogy a csapat rendelkezésére álljak, egészséges legyek. 

Nem félős típus, sőt, ha kell, a falnak is nekimegy. Volt azért egy kis kétely a fejében?

Amit tudtam, beletettem. Hét hete nem volt tétmérkőzésem! Legutóbb, egy hete Izrael ellen játszottam 45 percet a főpróbának számító felkészülési mérkőzésen. Nem egyszerű a sérülésből visszajőve ilyen magas szinten teljesíteni. Edzéseken is odatettem magam, és most is Svájc ellen. Sajnos a csapat nem úgy szerepelt, ahogy szerettük volna, de próbálunk javítani a következőkön.

Régen láttuk ilyen gyengén kezdeni a nemzeti együttest. Mi a jó szó az első félidőre, megszeppent volt a társaság?

Majd kielemezzük a következő napokban. Azt gondolom, a második félidővel nem volt gond, ott jól játszottunk. Nyilván kétgólos hátrányban mennünk kellett előre. A gólunk után is akadtak lehetőségeink, persze nekik is. Ki-ki meccs lett a végére, de az első félidőt odaadtuk nekik! Ki kell javítanunk.

Taktikai vagy mentális oka lehetett a rossz kezdésnek?

Nyilván nem hozzáállásbeli problémáról van szó, mert egy Európa-bajnokságon vagyunk és egy válogatott mérkőzésen. Kicsit össze-vissza voltunk az első félidőben. Ki kell elemezni, mik vezettek a helyezkedési hibákhoz és az első félidei játékhoz. Reméljük, hogy tudunk változtatni!

Az elsőn Európa-bajnokságán megsérült, a harmadikon műtét után kevéssel játszik. A másodikon felejthetetlen gólt szerzett a Puskás Arénában Franciaország ellen. Ez erőt ad?

Mindig bennem van, de az már a múlt, három éve történt. Ez a jelen, hogy kikaptunk Svájctól. A következő feladat sem lesz egyszerű a házigazda Németország ellen. Abban bízom, hogy minden mérkőzés más, és ha a hibákat ki tudjuk javítani, lehet esélyünk.

Megbeszélték már egymás között az öltözőben, hogy mi történt Kölnben?

Beszélünk egymással, próbáljuk megfejteni a dolgokat, de nem közvetlenül a mérkőzés után. Most mindenki rossz hangulatban van, ugyanakkor elkerülhetetlen lesz, hogy ez a téma szóba kerüljön.

Addig is néhány gondolat a magyar szurkolókról, akik ismét kitettek magukért...

Rajtuk tényleg nem múlott semmi. Köszönjük szépen, hogy ennyien eljöttek. Sajnos nem tudtunk most sikeresek lenni, nagyon sajnáljuk. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 17. 03:11
Szegény "Fityó"! Nagyszerű futballista Ő, csak a vál-műtétje óta még mentálisan nincs teljesen rendben. Beállitása a kezdőcsapatba nem az Ő hibája, de biztos hogy Bolla Bendegúz-zal vagy Botka Endrével szerencsésebb lett volna kezdenünk. A svájciak--és főleg szövetségi kapitányuk a ravasz Murat Yakin jól tudta ezt a "Fityó" problémát--és rájátszva kihasználtatta ezt a hibánkat....(utólagos nyilatkozatában Yakin ezt be is vallotta)
gyaloggos
2024. június 15. 21:11
A PROBLEM az, hogy NEM kicsit voltatok össze-vissza, hanem NAGYON ! LEGALÁBB annyira, mint az ELLENZÉK a választásokon!
pragmatika
2024. június 15. 19:52
"Azt gondolom, a második félidővel nem volt gond, ott jól játszottunk." Hát, fogjuk rá. Azért a németek ellen az is nagyon kevés lesz.
Box Hill
2024. június 15. 19:37
Kezdjük az első félidő ellógásával az EB-t. A közönségnek tetszeni fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!