Skócia
ÉLŐ
Svájc

Marco Rossi nem keres bűnbakot a vereség miatt

2024. június 15. 18:22

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya vállalta a felelősséget a svájciak elleni kudarc miatt.

2024. június 15. 18:22
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Nem kezdtük jól ezt az Eb-t, Svájc 3–1-re legyőzte a magyar válogatottat Kölnben. Sajnos az első félidőben vesztettük el ezt a meccset, a másodikban már összekapták magukat Szoboszlaiék, és 1–2-nél többször is közel jártunk az egyenlítéshez, ám végül az ellenfél rúgott még egy gólt a hosszabbításban, így keserű szájízzel kell készülnünk a házigazda németek ellen.

Marco Rossi szerint az első félidőben taktikai félreértések miatt játszottunk ilyen rosszul. Az volt a probléma, hogy a svájciak 3-4-3 helyett 3-5-2-ben játszottak, s mi előbbire készültünk. A szövetségi kapitány csak a szünetben tudta kommunikálni ezt a játékosok felé.

„Az első félidő rendkívül rossz volt, passzívak voltunk, és ilyen szintű csapatok ellen, mint a svájci, nem hibázhatunk ekkorát. Lefociztak minket, főleg a bal oldalon. A második félidő sokkal jobban sikerült, több helyzetet is kialakítottunk, de nem láttam igazán jó egyéni teljesítményeket, és egy Eb-n ez nem fér bele. Nagyon nehéz megmagyarázni és kommentálni ezt a vereséget. 

Én vagyok az első számú felelős ezért, nem keresek bűnbakokat, de sajnos voltak hiányosságaink több poszton is. 

Nem fogok senkit megnevezni, ám két-három játékost leszámítva mindenki saját tudása alatt teljesített” – mondta a meccs után Rossi. 

A második félidőben 2–1-nél nyomtunk, közel álltunk az egyenlítéshez, de az ellenfél tapasztalata ilyenkor jött jól, lelassította a játékunkat. Mindent beleadtunk a szünetet követően, ám nem sikerült egyenlíteni. A kapitány szerint fusztráló volt látna a bekapott góljainkat, főleg az utolsót.

„A németek ellen nem sokan fogadnának ránk, de korábban, például az előző Eb-n is megmutattuk, hogy nem szabad leírni minket. Németország most más szintet képvisel, mint 2021-ben, ők az egyik legnagyobb esélyesei ennek a tornának. Szeretnénk javítani a következő meccsen” – nyilatkozta a kapitány.

A magyar válogatott Németország ellen játszik június 19-én szerdán, 18 órától Stuttgartban.

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. június 16. 14:29
Eddig Rossi egyszer sem keresett bűnbakot, most sem. Az I félidő megmagyarázhatatlan és alulmúlhatatlan teljesítményt hozott minden pozícióból, a második végén meg adtunk még egy potyagólt. Ezt ezen a szinten nem lehet csinálni. Most fel kell kötni a gatyát és hajrá magyarok!
bhölömbika
2024. június 15. 23:01
ilyet többet nem csinálhat ez a csapat. Ennyi pénzből, ilyen értékelésekkel, ilyen játékosokkal ez szégyen gyalázat. nem szedik ossze magukat maradhatnak is kint.
henovo
2024. június 15. 23:00
Előbb Vitézynek kell győznie, aztán jöhet a foci.
Átoperált Kiscsoportos
2024. június 15. 22:27
Gondolom a svájci nagykövet már szíjjártó előtt topog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!