Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Mészöly Géza elmondta, miért hagyta ki Csoboth Kevint az Újpest kezdőcsapatából

2024. június 30. 08:12

A tréner azt is elárulta, miért nem maradt a lila-fehérek kispadján.

2024. június 30. 08:12
null

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Vasárnap este óta megrohamozták az üzenetek Mészöly Gézát, aki tavasszal az Újpest vezetőedzője volt, és a padra ültette a skótok elleni meccsen győztes gólt szerző Csoboth Kevint. A Magyar Nemzet készített interjút a trénerrel, aki többek között beszélt újpesti szerepvállalásáról, édesapjáról, a Mészöly Focisuliról és a most zajló foci Eb-ről is. 

Mészöly Géza elmondta, hogy vasárnap este óta nagy-e az érdeklődés a médiából. „Igen, köszönhetően Hajdú B. Istvánnak, aki Csoboth Kevin gólja után megemlítette, hogy a tavasszal Kevin kispadra került nálam Újpesten. Rádiók, televíziós társaságok és újságírók keresnek azóta, hogy meséljem el, miért tettem ki a kezdőcsapatból, hogyan tért vissza odáig, hogy bekerült az Európa-bajnoki kerete. Kétségtelen, van benne némi részem, segítettem őt, de ő ezt elsősorban magának köszönheti.”

Nálam nem számít, hogy ki mit tett korábban, edzőként csak azt nézem, hogy éppen ki hogyan tudja legjobban szolgálni a klubot. Kevin akkor nem volt kilencven perces játékos, és ezt ő is belátta, nem volt nehéz dolgom. 

Egész egyszerűen abban az időszakban csereként beállva tudta a legtöbbet tenni, mert lendületet adott a csapatnak. Ez működött is, később még csapatkapitánynak is kineveztem.

Marco Rossival nem beszéltem róla, de nyilván jól látta, hogy mi történik. Megmondtam Kevinnek, ha visszakerül a válogatott keretébe, nem kezdőként számít rá a szövetségi kapitány, és a mai futballban kulcsszereplők lehetnek a második félidő derekán beálló játékosok, és ez így is lett” – válaszolta arra a kérdésre, hogy egy válogatott játékos miért került a kispadra a kiesés ellen harcoló Újpestben egy Eb előtt.

Az utolsó hat hétben az új tulajdonos, a Mol képviselői velem tárgyaltak az új keretről, az eddig most érkezett játékosokat mind az én véleményem alapján szerződtették. Emiatt különösen fájt, hogy az utolsó mérkőzés után néhány nappal közölték, mégsem velem képzelik el a folytatást. Az viszont vigasztal, hogy a célt elértük, a csapat benn maradt, és időnként jól, fantáziadúsan is futballozott. Azt pedig sohasem felejtem el, hogy az első meccsünk előtt februárban a szurkolók engem éltettek Diósgyőrben, ez a fogadtatás nemcsak nekem, hanem a játékosoknak is erőt adott” – mondta.

Arra, hogy a kinevezésekor már nyílt titok volt, hogy Roderick Duchatelet eladja az Újpestet, a következőket mondta:

Ez igaz, de szóban mindenki megígérte, hogy ha sikerül bent tartani a csapatot az élvonalban, akkor nem lehet kérdés, maradok én a vezetőedző.

 A mindenki alatt értendő az új tulajdonos képviselője is, a kinevezésemhez a Mol illetékesei is a beleegyezésüket adták, én is többször találkoztam velük” – hangsúlyozta. 

A teljes interjút ide kattintva elolvashatja. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
macskusz-4
2024. június 30. 15:30
Marhaság volt kihagyni. Nagyon jó nő a testvere.
sexykitty-101
2024. június 30. 13:35
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­­­k­­­e­l­­d­­ ­a­ ­­s­­z­­e­­­x­­­i­ ­­p­u­n­­­c­­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
anegy_
2024. június 30. 13:33
Felesleges szarrágás! A legújabb aktuális 10 millió futball-szagértők véleményeznek, meg szag-tudnak.
Robi54
2024. június 30. 12:59
Géza,a lila majmok megszívattak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!