Marco Rossi Szoboszlai Dominik sérüléséről is beszélt a Mandinernek: Nem tesszük ki semmiféle kockázatnak!

2024. június 09. 06:06

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a sikeres Európa-bajnoki főpróba után nyilatkozott teljesített célkitűzésről, hiányérzetről, egyéni hibákról, kiadó helyekről és arról, mi történt a csapatkapitányával, akinek megint a combizmával akad gondja.

2024. június 09. 06:06
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MLSZ/Ifj. Thaly Zoltán

***

Javított az írországi vereség után, s jó szájízzel várhatja a Svájc elleni június 15-i Eb-nyitómérkőzését Magyarország. Marco Rossi csapata 3-0-ra legyőzte a tartalékos izraeli válogatottat Debrecenben, a telt házas Nagyerdei Stadionban. Az olasz-magyar szakember nem volt teljesen elégedett, de elismerte nem is várta, hogy végig ugyanazt a színvonalat produkálja a csapat.

A mérkőzésről annyit mondanék, hogy előzetesen a célunk az volt: győzzünk és meggyőzzünk. Úgy érzem, az első félidőben mind a két célunkat elértük, a másodikban kevésbé. 

Normális dolog, hogy valamennyire addigra lelassult a játék. Részben a cserék miatt, amelyeket megléptem. Nyilvánvaló, ha Szoboszlait és Sallait lehozom, őket nagyon nehéz pótolni, és utána már nem ugyanaz a mérkőzés ritmusa. A labdabirtoklásunk jó volt, működtek a súlypont áthelyezések. Az elején remekül törtök fel a védelmi vonalaikat, és váltottuk gólokra a helyzeteinket” – értékelte a főpróbát Rossi.

Riadalom, aggódás

Az örömbe üröm is vegyült, mert Szoboszlai Dominikot és Styles Callumot is sérülés miatt kellett lecserélni. Ezzel kapcsolatban a Mandiner elsőként arról kérdezte, veszélyben van-e a csapatkapitány Európa-bajnoki szereplése.

Ami Dominiket illeti, igazából semmi aggasztó nincs! Úgy vélem, csak fáradt volt, és még mielőtt bármiféle sérülés történt volna, 

úgy döntöttünk, nem tesszük ki semmiféle kockázatnak, ami ne adj Isten megakadályozná abban, hogy jövő szombaton a pályán lehessen. Ő maga kérte a cserét, és nagyon jól tette!

 Talán egy minimális aggodalommal élhetünk Styles iránt. Ugyanakkor bízom benne, hogy ő is helyre fog jönni a nyitó mérkőzésig!

Ezt is ajánljuk a témában

Visszatérő hiba

Kedden Dublinban egy ritkán látható hiba után a csapat a hajrában elveszítette az Írország elleni mérkőzést és megszakadt a hosszú veretlenségi sorozata. Az akkor hibázó Kleinheisler László ezúttal is többször bizonytalankodott, ami miatt Marco Rossi néha az agyvérzés határára kerülve tajtékzott. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a középpályás volt felelőtlen, esetleg a társak hozták kellemetlen helyzetbe azzal, hogy a mezőnynek háttal kapta a labdákat.

Lacit úgy fűzték be, hogy az engem arra emlékeztetett, amilyen hibát elkövetett Írországban a vereségünket jelentő gólnál. Mondtam neki, ő egy agresszív játékos jó technikai tudással, de ne későn reagáljon, amikor labdát kap. Egy vagy két érintés után adja tovább és folytassa a játékot!” – nyomatékosította a szövetségi kapitány, hogy egyértelműen elmarasztalja a játékosát. 

Kérdőjelek

Kleinheisler így vélhetően nem lesz a kezdőcsapat tagja, posztján Nagy Ádám, Schäfer András és Styles is előrébb lehet a rangsorban. A látottak alapján a kapuban Gulácsi Péter, a védelemben Willi Orbán, a támadósorban a Szoboszlai-Sallai-Varga Barnabás trió helye tűnik biztosnak. A szombat esti sajtótájékoztatón újságíró kérdésre reagálva a szakvezető jelezte, még nincs meg a svájciak elleni tizenegy. 

Néhány kérdőjel azért még van, ezeket a héten meg fogjuk válaszolni. Figyeljük az edzéseken a játékosokat, azt, hogyan teljesítenek, milyen állapotban vannak” – tartotta fenn a versenyhelyzetet Marco Rossi, aki szerint néhány nap alatt még egy nagyon fontos területen fejlődnie kell a magyar labdarúgó-válogatottnak.

Van egy olyan aspektus, amelyen sokat kell dolgoznunk, erre fogunk koncentrálni az utolsó napokban. Az energia kezeléshez kötődik, valamint a mérkőzés olvasásához, értelmezéséhez.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2024. június 09. 11:33
ALVÁS. Meditáció. 10 óra alvás kötelező. És az ennek megfelelő terhelés. A legjobb regeneráció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!