Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Lang kikerül a kezdőcsapatból, Schäfer rizikózna, Bolla összefogást sürget a németek ellen

2024. június 19. 09:06

A magyar labdarúgó-válogatottra szerdán az év legnehezebb mérkőzését játssza az Európa-bajnokságon. Mutatjuk, kiket küldhet pályára Marco Rossi!

2024. június 19. 09:06
null
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar válogatott legnehezebb csoportmeccse következik június 19-én, szerdán 18 órától Stuttgartban a házigazda Németország lesz az ellenfél. A svájciak ellen szombaton elszenvedett 3–1-es vereség után kellene felállni a padlóról. Mert persze, ki lehet kapni egy erősebb ellenféltől, csak hát, az a játék, amit láttunk a mieinktől a nyitókörben, nem sok optimizmusra ad okot a szurkolóknak. Persze tudják már a játékosok is, mi volt a hiba. Bolla Bendegúz először léphetett pályára az Eb-n, csereként jött be Lang Ádám helyett, de természetesen nem ilyen premierre vágyott.

Ezt is ajánljuk a témában

„Túl sok területet adtunk az ellenfélnek, nem helyeztük őket nyomás alá, s középen nagyon könnyen tudtak megbontani bennünket, abból is kaptuk a gólokat. 

A németek ellen ezeket a hibákat nem kellene megismételni, tanulnunk kell a történtekből, ez egyértelmű. 

Láttuk a németeket az első meccsen a skótok ellen. Mindenki tudja, nehéz mérkőzés lesz ellenük, de ha tudunk tanulni abból, amit Svájc ellen elrontottunk, mellette pedig meglesz az összetartás és a kitartás, ami a korábbi meccseken jellemzett minket, valamint a taktikai fegyelem is meg lesz, akkor jó eredményt érhetünk el” – véli a hátvéd.

Ezt is ajánljuk a témában

Őszintén, pozitívan

A nyáron az osztrák Rapid Wienhez szerződő válogatott futballista szót ejtett az Eb-premierjéről is.

„Az első félidőnél nem volt nehéz jobban játszani a második játékrészben. Próbáltam lendületet vinni a támadójátékba. A gólnál sikerült is, ezen kívül voltak helyzeteink beadásokból, de sajnos ez az egyenlítéshez nem volt elég. A helyzetkihasználásban mindenképpen fejlődni kell a következő meccsekre. Pozitívnak kell maradni. Ugyanakkor nem kell becsapni magunkat, őszintének kell lenni, Svájcé erős csapat, jól játszott, de egy félidőnyi előnyt adtunk nekik, és ez elég is volt” – nyilatkozta Bolla a Mandiner kérdésére.

A mieinknek tehát szerdán következnek a házigazda németek a tornán, június 23-án pedig a skótokkal találkoznak Bolláék a csoportkörben.

Várakozások, rizikó

Lang Ádám szerint megbeszélték a svájci meccs után a hibákat, és mindenki tudja, mit kell játszaniuk. A válogatott védő elárulta, szeretnének egy ki-ki meccset játszani a németekkel, valamint az is, hogy ő nem lesz kezdő a házigazdák ellen szerdán. 

A Bundesligában szereplő Union Berlin futballistája, Schäfer András az előző Eb-n gólt fejelt a németeknek, akkor döntetlent lett a meccs vége. A középpályás most is szeretne betalálni, de azt se bánná, ha más szerezne gólt, csak örüljenek a végén.

Arra kell törekednünk, hogy ezt a meccset minél tovább szorossá tegyük, és akkor egyre több rizikót vállalhatunk

 – nyilatkozta Schäfer. 

Változások a csapatban

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla, Schäfer, Nagy Á., Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. június 19. 11:48
No Puskásék, Tichiék, Machosék, Farkasék, Alberték még a mérkőzést megelőző éjjel jót "hanci-panciztak" volna a barátnőkkel vagy a helyi curvákkal. A győztes meccs után pedig jött volna a bevásárlás a jutalomból. Most? Ezek fosnak mint a búbos banka. Nedveset, hosszút és büdöset. Nagyot változott a világ elvtársak. Akkor kis pénz, nagy foci, manapság nagy pénz, foci meg sehol.
Stingary76
2024. június 19. 10:57
Már megint Gulácsi.. Vele ki fogunk kapni..
westend
2024. június 19. 10:13
Mutatjuk.
tintapaca
2024. június 19. 10:07
Arra alapozni, hogy majd a skótokat legyőzve tovább juthatunk, szégyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!