A magyar válogatott „beépített embere” történelmet írt Svájcban!

2024. június 03. 14:28

Bolla Bendegúz heroikus küzdelem után lett kupagyőztes a Servette-tel.

2024. június 03. 14:28
null

A Servette nyerte a kupát, Bolla Bendegúzzal a soraiban Fotó: AFP/Europress Fabrice Coffrini 

 

Mint azt a magyar válogatottról szóló írásunkban is jeleztük, az angol Wolverhampton kölcsönjátékosaként a svájci élvonalban futballozó szárnyszélső óriási sikerélménnyel térhetett haza a telki edzőtáborba.

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyanis hatalmas csatában szerezte meg első külföldi trófeáját: a Lugano elleni kupadöntő 0-0-ra végződött, a hosszabbítás sem hozott döntést, 

így következtek a tizenegyesek. A 24. lövés döntött a Servette javára (a 86. percben beállt honfitársunk is a hibázók között volt...), Bolla Bendegúz csapata végül 9-8-ra győzött, 

így a válogatott futballista karrierje első külföldi trófeáját (az NB I-ben a Videoton FC-vel magyar bajnok lett) gyűjthette be vasárnap – értelemszerűen emiatt ki is maradt az Írországba utazó válogatott keretéből. 

BOLLA Bendegúz
Legyen miért tapsolni az Eb-n is! Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 24 éves játékos jövője még kérdéses, nem lehet tudni, hogy a Servette él-e opciós jogával vagy az elmúlt idényben a Premier League 14. helyén végző – az utolsó öt bajnokijából négyet elveszítő... – Wolverhampton visszarendeli-e őt. Jelzésértékű, Bolla ebben az idényben 45 tétmérkőzésen szerepelt a genfi együttesben, tehát ha az angol klub áldását adja rá, minden bizonnyal továbbra is a Super League-ben szerepel majd.

Addig azonban fontos dolgok várnak még a 16-szoros válogatott játékosra: ha Marco Rossi csapatba állítja,

 június 15-én debütálhat egy Európa-bajnokságon, történetesen – éppen Svájc ellen...

 Nem véletlen, hogy korábban azt nyilatkozta: amennyiben mindhárom csoportmérkőzésen pályára lép, ezt a találkozót várja leginkább. 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!