Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

A gyerekkori játszótárssal, Szoboszlai Dominikkel Eb-re készülő Bolla Bendegúz a Mandinernek: Benne van a zsigereinkben

2024. június 12. 05:44

A 24 éves jobb oldali felfutó védő remekelt a főpróbán. Elmondta, mire számít az Európa-bajnokságon, hogyan alakult a karrierje a magyar harmadosztálytól, mit gondol arról, hogy Angliában nem kapott lehetőséget, jó-e, hogy máris aláírt a Rapid Wienhez, milyen a kapcsolata a Liverpool magyar sztárjával.

2024. június 12. 05:44
CSOBOTH Kevin; STYLES, Callum; BALOGH Botond; BOLLA Bendegúz; HORVÁTH Krisztofer; SZOBOSZLAI Dominik
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

2021-ben kerettag volt, de pályára nem lépett a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Azóta egyre karizmatikusabb játékot nyújt, külföldi klubokban is bizonyított. A 24 éves Bolla Bendegúznak a helyzetkihasználással még időnként meggyűlik a baja, de komoly dilemma elé állítja Marco Rossi szövetségi kapitányt. A 16-szoros válogatott labdarúgó friss svájci kupagyőztesként készül a helvétek elleni Európa-bajnoki nyitányra, s bár a Wolverhampton lemondott róla, a jövőjéért nem kell aggódnia. Ráadásul remekül működik a játékkapcsolata gyerekkori barátjával, Szoboszlai Dominikkel, ami jól kamatozhat a magyar csapat számára szombaton kezdődő kontinensviadalon.  

Marco Rossi szövetségi kapitány azt mondta, hogy Loic Nego és Ön hasonló kvalitásokkal rendelkezik, örül, hogy konkurenciaharc van a jobb oldalon, mint ahogy a balon Kerkez Milos és Nagy Zsolt között is. Az Izrael elleni főpróbán remekül teljesített: keményen, határozottan játszott, segítette a támadásokat, gólpasszt is adott. Jól időzített?

Jól jött ez a meccs. Örültem, hogy a kezdőcsapatban kaptam helyet. Főképp így, hogy jól ment a játék. Azért az sajnálatos, hogy egy gól bennem maradt. A balossal kicsit eltörtem a labdát, ami így jócskán mellé szállt, de tényleg az a legfontosabb, hogy megnyertük a meccset 3-0-ra. Az is pozitív, hogy jó játékot nyújtottunk, és javítottunk az írországi vereség után. Önbizalmat ad a sikeres főpróba. Mindenki feltöltődve vághatott neki a felkészülés utolsó napjainak.

Kívülről nem tűnik olyan típusnak, aki sokat hezitál, rágódik a dolgokon. Izgul az Európa-bajnokság előtt?

Inkább izgatott vagyok, mégiscsak egy Eb-ről beszélünk! Nagyon nagy szó, hogy ott tudok lenni. Sokat dolgoztam érte, és szeretnék minél több játékpercet is kapni. Úgy érzem, jó úton haladok. 

Végigjárta a szamárlétrát a korosztályos válogatottaknál, 2021-ben azok után lett a felnőttek között Eb-kerettag, hogy márciusban még az U21-esek csapatkapitányaként szerepelt a kontinensviadal magyarországi mérkőzésein. Innen nézve egyenes útja volt. Valóban így volt?

Lépésről lépésre haladtam mindig a korosztályos nemzeti együttesekben. Ez a klubkarrieremre is elmondható: bejártam az NB III-at, NB II-t, NB I-et, aztán sikerült külföldre igazolnom. Azt gondolom, most is jó lépcsőfok lesz a Rapid Wien, amellyel még az Európa-bajnokság előtt sikerült megkötnöm a szerződést. Összességében boldog vagyok! Örülök, hogy a válogatottban egyre több lehetőséget kapok Marco Rositól. Jobban ki tudok nyílni, meg tudom mutatni az igazi kvalitásaimat. Remélem, az Eb-n még jobb leszek!

 

Hároméves szerződést írt alá az osztrák első osztályú bécsi zöld-fehér csapattal. Érdemes volt az Európa-bajnokság előtt elköteleznie magát?

Megnyugvást ad, örülök neki, hogy megvan a szerződés, mert így tiszta fejjel tudok koncentrálni az Eb-re. 

És az mennyire bántja, hogy az angol Wolverhampton Wanderersben nem kapott esélyt, kölcsönadták kétszer is Svájcba?

Nem bánt, de erről nem akarok semmit mondani. Elmúlt, lezárult. Azért fogok dolgozni, hogy a jövőben még legyen ilyen esélyem odakerülni. Most ez így alakult, nem vagyok elkeseredve, de szeretném lezárni.

Ezt is ajánljuk a témában

Az angol Liverpoolban játszó Szoboszlai Dominikkel láthatóan kiváló a játékkapcsolatuk. Becsukott szemmel sprintelve is tudja, hogy jönni fog tőle a labda?

Igen, mondhatjuk azt, hogy érezzük egymást. Tudjuk egymás gondolatait. Benne van a zsigereinkben. Mi héttől tizennégy éves korunkig együtt nevelkedtünk Székesfehérváron, a Főnixben. Utána még kicsit az MTK-ban is együtt játszottunk, mielőtt elment külföldre. Sok időt töltöttünk közösen. Jó érzés, hogy ez visszaköszön a válogatottban is.

Korábban talán az asztalitenisz volt az unaloműző, feszültségoldó az edzőtáborokban. Mostanság mivel kapcsolódnak ki, hogy ne legyen csak görcsösek?

Ezt jól kezeljük, megvan a balansz. a pályán fókuszálunk, koncentrálunk, ahogy a főnök kéri. Azon kívül megvan az a lazaság, ami kell a játékosoknak. A Mister is nagyon partner mindenben. Nyilván ez addig működik, ameddig ő is látja, hogy a pályán visszaadjuk, amit követel. Szeretnénk ezt az egyensúlyt megtartani, mert jó úton haladunk. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­k­­e­­l­d­­­ ­a­­­ ­s­­­z­e­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Squalline
2024. június 12. 10:38
Hajrá Magyarok!
szintetikus
2024. június 12. 09:19
Néhány alibi passz kinéz az EB-n is. Aztán irány Felcsút!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!