Ezekre a játékosokra figyel mindenki a 2024-es Európa-bajnokság alatt!

2024. június 20. 09:12

Szoboszlai mellett a többi magyar játékos népszerűsége is nő, a nemzetközi sztárok mezőnyében pedig lezajlott a generációváltás.

2024. június 20. 09:12
SZOBOSZLAI Dominik
Szabó Péter

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Tombol az Eb-láz a kontinensen, hiszen résztvevőként 24 európai országot köt le a labdarúgó-válogatottak krémjének versengése Németországban, és természetesen a ki nem jutott nemzetek sem akarnak lemaradni az Európa-bajnokság izgalmairól.

Azon nem nagyon lehet vitatkozni, hogy a magyar csapatkapitányt, Szoboszlai Dominikot nem csak hazánkban, de már szerte Európában is klasszisként emlegetik. Csillaga és népszerűsége a magasban, Liverpoolban még akkor is azt mondhatjuk, hogy nagyszerűen sikerült az első szezonja, ha a hajrában már kevesebbet játszott Jürgen Kloppnál, és eddig az Eb sem róla szól.

A Vörösök klasszisának nevére való találatok száma kis híján eléri a hétmilliót a legnépszerűbb keresőportálon, amely a magyarok közül magasan a legtöbb.

Szoboszlain kívül ők a magyar válogatott legnépszerűbb játékosai

Érdekesség, hogy a magyar csapatkapitányt követő, az idei Eb eddigi egyetlen magyar gólját jegyző Varga Barnabás másfél millió, Gulácsi Péter 1,2 millió, a 20 éves Kerkez és Sallai Roland közel 900 ezer találatnál jár a Google-ben.

Ezt is ajánljuk a témában

A médiamegjelenések már szorosan hozzátartoznak a labdarúgók kötelességeihez, ezeket ráadásul a legtöbb esetben szerződésben is rögzítik, így a szurkolók és a szponzorok kiszolgálása ugyanúgy kötelező elvárás a klubok részéről, mint a sztárok edzésen és meccsen való csúcsminőségű teljesítménye.

Ezt is ajánljuk a témában

Így változott a világ

A közelmúlt csillagai közül a legendás pizsamás kapus, a magyar Eb-rekorder Király Gábor 4,5 millió (a portugál Pepe épp a héten döntötte meg a legidősebb játékos csúcsát, és adta át Király rekordját a múltnak), a korábbi válogatott csapatkapitány Szalai Ádám 1,6 millió, az éveken át megkerülhetetlen belső védő Juhász Roland 730 ezer találatnál jár, a magyar labdarúgók új generációja azonban már nem csak hírek, de a közösségi oldalak aktív szereplőjeként a digitális platformokon is nagyobb követőbázist tudhat maga mögött. Ez pedig marketingszempontból sem elhanyagolható tényező.

A legnépszerűbb nemzetközi sztárok esetében más a lépték:

a portugál Cristiano Ronaldo például 200 millió találat fölött jár, a veterán német Thomas Müller 121 milliónál, a két angol, Harry Kane és Jude Bellingham 85 milliónál, illetve 77 milliónál, a lengyelek sérült támadója, Robert Lewandowski 64 milliónál, az osztrákok ellen orrtörést szenvedő francia szupersztár Kylian Mbappé 53 millió fölött. Az angolok új üdvöskéje, Cole Palmer 49 millió, a Manchester United portugál csillaga, Bruno Fernandes 45 millió, a mindössze 16 éves Lamine Yamal 42 millió, a veterán német kapus Manuel Neuer 38 millió, a belga játékmester Kevin De Bruyne 29 millió, a 2018-as aranylabdás Luka Modric 24 millió találat fölött jár...

Érdekesség, hogy a Manchester City gólgépe, Erling Haaland sem áll rosszul a keresés/találatok listáján (42 millió), Norvégia azonban termelékenysége ellenére sem kvalifikálta magát a mezőnybe, így a szőke óriás jelenleg a spanyolországi Marbellán bulizik, aktív éjszakai életét él, és onnan szurkol a különböző válogatottakat erősítő klubtársainak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezekre a játékosokra figyel mindenki az Eb alatt

Egy generációváltás zajlik tehát a szemünk előtt: a 30-as éveikben járó szupersztárok helyét új csillagok veszik át. A keresések alapján kirajzolódik, hogy Cristiano Ronaldo, Thomas Müller, Harry Kane, Robert Lewandowski, Manuel Neuer vagy Luka Modric mellé szorosan felzárkózott, vagy akár előzött is a szépen lassan 25 évessé érő francia világbajnok Kylian Mbappé, aki a Real Madridnál gyűjtögetheti tovább a serlegeket, a szintén nem a legfiatalabb, portugál Bruno Fernandes, illetve az új hullám néhány képviselője, Jude Bellingham, Cole Palmer és a tinédzser Lamine Yamal.

Utóbbinak, a Barcelona 16 éves csillagának története például egészen különleges, a marokkói édesapától és egyenlítői-guineai édesanyától származó válogatott támadó spanyol színekben szerepel az Eb-n, amelyen a horvátok elleni győztes találkozón való bemutatkozása során rögtön csúcstartó lett.

Mindössze 16 éves és 338 napos korában kezdett déli szomszédunk ellen, ezzel pedig ő a legfiatalabb játékos, aki pályára lépett az Európa-bajnokságok történetében.

Ezt a tényt a pont kétszer annyi idős Dani Carvajalnak kiosztott gólpasszal ünnepelte meg. Rekordokban az esetében biztosan nem lesz hiány, hiszen a 2038-as világbajnokságon is csupán 30 éves lesz!

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Medici
2024. június 20. 11:40
Figyelik a Szoboszlait? Ennek oka nem lehet más, mint az, hogy a tulajdonában lévő Ademars Piquet karóráját eladásra szánja. Indulhat a licit!
HegedusAndras
2024. június 20. 10:13
KISPADOS! 1:3 és 0:2. KISPADOS!
contractor-2
2024. június 20. 09:58
Dominik hátán - 'For sale'.
Sztrovacsek
2024. június 20. 09:27
Szoboszlai a skót meccs után majd iszik egy pálinkát, és elkoptatja a Liverpool kispadját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!