Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Nem fogja elhinni, hányadik helyen áll Szoboszlai Dominik a világ legértékesebb labdarúgói között!

2024. május 31. 17:47

A magyar klasszis óriásit lépett előre.

2024. május 31. 17:47
Budapest, 2024. március 22.
Szoboszlai Dominik (j2) gólöröme a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. Mellette Kerkez Milos.
MTI/Illyés Tibor

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken!

A napokban közzétette a 100 legértékesebb labdarúgó legfrissebb világranglistáját a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES). A szervezet minden évben egy többek közt a játékos életkorát, teljesítményét, játékperceit, a klubjának játékerejét és anyagi hátterét, és a potenciális érdeklődők gazdasági erejét figyelembe vevő modell alapján rangsorolja a legértékesebb játékosokat, köztük pedig tavaly óta egy magyar labdarúgót is, Szoboszlai Dominik személyében.

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szűk egy évvel ezelőtt még az RB Leipzig játékosaként került fel a listára, ekkor 73.8 millió eurós értékével az 50. helyen szerepelt

Az idei listán Szoboszlai Dominik óriásit lépett előre, hisz jelenleg a 22. helyen szerepel, az értéke pedig 108 millió euró. 

A magyar labdarúgó ezzel a legértékesebb a Liverpool játékosai közül, egy hellyel megelőzve a 107,9 milliós uruguay-i játékostársat, Darwin Núnezt. 

A CIES listájának élén a Real Madrid 20 éves labdarúgója, a 280.4 millió eurót értékű Jude Bellingham szerepel, a második pedig a Manchester City norvég centere, Erling Haaland 255.3 millió eurós értékével, a dobogó harmadik helyére Vinícius Júnior (240.8, Real Madrid) került. A negyedik Rodrygo 220.7, az ötödik pedig Phil Foden 203.8 euróra értékelték. Az első tízbe még Bukayo Saka (195.2, Arsenal), Julián Álvarez (168.4, Manchester City), Lamine Yamal (140.8, FC Barcelona), Martin Ödegaard (135.6, Arsenal) és Florian Wirtz (133.8, Bayer Leverkusen) fért be. 

Forrás: CIES
Forrás: CIES

Szoboszlai egyébként egy másik szervezet, a Football Benchmark értékelése szerint is előkelő helyen szerepel a világ labdarúgói között, ugyanis az ő áprilisi rangsorukon a 36. helyen áll, az értéke pedig 81,2 millió euró. A Transfermarkt „mindössze” 75 millióra értékelte Szoboszlait, a labdarúgópiaci portál szerint ezzel a 32. legértékesebb a világon. 

A magyar válogatott második legértékesebb játékosa egyébként a 20 milliót érő Kerkez Milos, a dobogó harmadik helyén pedig a közelmúltban repülőrajtot vett Sallai Roland található. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alberto
2024. június 20. 15:26
Ideje lenne "szerencsétlen" Szoboszlairol a mar embertelennek tűnő nyomást levenni , leváltani az ezzel összefüggő csapatkapitányi tisztjét is es végre "szabadon engedni " hogy azt tudja végre nyújtani a töménytelen , sportszerűtlen elvárások/terhek alól "felszabadultan",amit a legjobban tud, mindenki kedvére jol focizni ...!!!!! U.I. ..a hatvedsor sajnos mar megint visszatért a korábbi jatekstilusahoz... mindenki fut a labda után , szabadon hagyva az "őrizettjet" lásd a második nemet hol előtt 5en álltak egy zsinórban az ötösön ufg hogy a Gündogan szabadon egy "büntetőt " rúghatott...
daermon
2024. június 01. 09:39
Áááá, ezek nem értenek hozzá! Kovács János magyar kommentelő már régen megmondta, h. túlárazott! Ennek jó, ha a tizedét éri! Bohócok!
Ventrotty
2024. május 31. 20:04
Az első hozzászólások zöme negatív! Én a kicsi dolgoknak is örülök, amikor a nejem reggel kávéval ébreszt, vagy ha én keltem kávéval -35 év házasság után is jó érzés-, illetve tudok örülni magyar emberek (tudósok, sportolók) sikerének, elismerésének, vagy amikor a fiammal horgászunk éjszaka és a pézsmapocok kisettenkedik a nádból és lop a csali kukoricából.... az élet apró örömei. Ezeknek az örök piszkálódó, fitymáló, negatív embereknek végtelenül sivár az életük! Természetesen szitkozódva, gúnyolódva elmondják majd, hogy én mennyire tanulatlan, buta vidéki vagyok és az én életem szar!
deniel
2024. május 31. 19:44
a statisztaka az egy dolog, ki mit mond az is, el fog veszni ő is mert egy nokedli ,túl lett lett lőve..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!