Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A vérüket adták a franciák az osztrákok elleni győztes bemutatkozásért, eltört Mbappé orra (VIDEÓ)

2024. június 17. 22:58

A francia támadó a hajrában fejelt bele az osztrák védő vállába.

2024. június 17. 22:58

Fotó: Franck Fife/AFP

A játéknap rangadóját Franciaország és Ausztria játszotta a labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjában. Mint ismert, a kvartett első meccsét még vasárnap vívta meg Hollandia és Lengyelország, akkor a narancsosok a hajrában nyerték meg a találkozót 2–1-re, így vezették a csoportot.

Ezt is ajánljuk a témában

A franciák is jól akarták indítani az Eb-t, már csak azért is, mert amíg az elmúlt két világbajnokságon finálét játszottak, addig a 2020-as (2021-ben játszott) tornán már a nyolcaddöntőben búcsúztak Svájc ellenében.

Ezúttal kezdeményezően léptek fel, az osztrákoknak meg is gyűlt a bajuk Kylian Mbappé és Ousmane Dembelé sebességével, egy ideig állták is a sarat, sőt, a játékrész hajrájához közeledve lőttük adódott az addigi legnagyobb helyzet. Christoph Baumgartner lőhetett közelről, de Maignan eszén nem tudott túljárni, a francia kapus lábbal hárított. A 38. percben aztán Mbappé cselezgetett a tizenhatoson belül, beadását pedig Wöber csúsztatta a saját kapujába, majd foghatta a fejét bánatában. Öngóllal vezettek a franciák.

Ezt is ajánljuk a témában

A szünet után sokáig nem kényeztették el a csapatok a szurkolókat, ám a hajrához közeledve újra egyre komolyabb nyomást fejtettek ki a franciák, szerették volna döntésre vinni a dolgot, hogy bebiztosítsák Didier Deschamps szövetségi kapitány 100. győzelmét a gall kispadon. Thuram lövése és Griezmann helyzete is kimaradt, a hajrában azonban mégis akkor kaptak igazán a szívükhöz a franciák, amikor reklámtáblára öklelt Griezmann és egy szabadrúgás után az osztrák Danso vállába bólintó Mbappé arcán is vér fakadt.

Sőt, a Real Madrid friss igazolását le is kellett cserélni, mert valószínűleg orrtörést szenvedett.

A franciák végül megtartották a minimális előnyüket, így a csoportrivális hollandokhoz hasonlóan győzelemmel kezdték az idei Európa-bajnokságot. A siker azonban könnyen lehet, hogy vezéráldozattal járt... 

Európa-bajnokság 2024, Németország
D-csoport, 1. forduló, Düsseldorf
Franciaország–Ausztria 1–0 (1–0)
gólszerző: Wöber (öngól)

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hernadvolgyi-2
2024. június 18. 07:01
Inkább nézem a MAGYAR "falábúakat" mint a francia sztárokat.
Gullwing
2024. június 18. 06:34
Eddig sem volt szép, most meg kimondottan randa lett.
machet
2024. június 18. 05:59
Gyorsnak gyors de valahogy egy piszok irritáló fazon.
Namond
2024. június 18. 04:15
Mbappé nem úgy néz ki mint egy francia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!