Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Az első Eb-gólunkat szerző Varga Barnabás a Mandinernek: Nincs okunk az aggodalomra!

2024. június 16. 08:34

A három éve még a magyar másodosztályban sínylődő kiváló csatár elmondta, meglepte-e őket Svájc, min kell változtatni a németek elleni meccsen, és tart-e a házigazdától.

2024. június 16. 08:34
VARGA Barnabás; SOMMER, Yann
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

***

Nem tudta ledolgozni az első félidőben összeszedett kétgólos hátrányát, de a második játékrészben izgalmassá tette a nyitó mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon. Az eredmény csalóka: Svájc úgy győzött 3-1-re, hogy Marco Rossi csapata – ha komoly gólhelyzete nem is volt – a hajrában az egyenlítésért küzdött, majd a ráadásban kitámadott, és egy egyéni hiba miatt kapta meg a harmadikat. A mieink legveszélyesebb játékosa Varga Barnabás volt, aki a szépítő gólunkat szerezte, a védőjét megelőzve csukafejessel vette be Yann Sommer kapuját Szoboszlai Dominik remek bal oldali beadása után. A Ferencváros csatára hiába talált be, csalódott volt pályafutása első Eb-meccse után.

Az első félidőn múlott. Nem kezdtük jól a mérkőzést, sok időt és teret hagytunk nekik játszani. Nem igazán működött, amit csináltunk, a másodikra rendeztük a sorokat, jobban néztünk ki. Egy abszolút ki-ki meccset tudtunk kihozni belőle, de sajnos most ennyire volt elég. Nem gondolom, hogy megleptek minket, csak nem voltunk eléggé élesek.

Ezt is ajánljuk a témában

A 29 éves csatár a 12 fellépésén a hetedik gólját szerezte. A reményt visszahozó találata előtt is volt egy nagy helyzete, de hiába fejelte vissza a labdát a ledermedő kapus számára váratlanul a rövid sarokra, a labda mellé szállt. 

Örültem volna, ha már az első fejesem is bemegy. Nem sokon múlott. A szépítő gólnál úgy gondolom, hogy kicsit fölényben voltunk. 

Akár az egyenlítés és a pontszerzés is meg lehetett volna. Remélem, a következő meccseken nem adunk ilyen előnyt az ellenfeleknek, és jobban rajtolunk!

 – mondta a Mandiner kérdésére Kölnben Varga Barnabás, akinek felvetettük: a lelátóról úgy tűnt, hogy a svájciak a bajt észlelve elkezdték húzni az időt, tördelték a játékot, időnként indokolatlanul fetrengtek a pályán.

„Ez benne van egy ilyen mérkőzésben. Ha egy csapat előnyben van, próbálja húzni az időt. Most is erre láttunk példát. Emiatt hosszabbított is a bíró, nem volt ezzel gond.

Ezt is ajánljuk a témában

Az utóbbi időben gyakran előfordul, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nem kezdi jól a mérkőzéseit, többször a második félidőben kell futnia az eredmény után. A Ferencváros csatára szerint talán még jobban rá kellene hangolódniuk egy-egy találkozóra.

„A bemelegítésre kellene jobban odafigyelni. A meccs előtti pár órában hatékonyabban kell készülni fejben, hogy amikor a játékvezető a sípjába fúj, százszázalékosan tudjunk belemenni a mérkőzésekbe.”

Június 19-én, szerdán Németországgal mérkőzik meg Magyarország Stuttgartban. A házigazda a nyitányon 5-1-re kiütötte a skótokat.

„Tudjuk, hogy nagyon jó, erős csapatot alkotnak. Főleg, ha hazai pályán játszanak. Ugyanakkor abszolút nincs okunk az aggodalomra, hiszen az utóbbi mérkőzéseinken megmutattuk, fel tudjuk venni velük a versenyt” – tekintett előre optimistán Varga Barnabás.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
canadian-deplorable
2024. június 16. 17:08
Nem kell aggódni. A németektől akkora zakót kapunk, mint ide Lacháza, és még a skótok is jól kiporolják a fenekünket. A magyar válogatottnak csak amiatt kell aggódniuk, hogy mikor érkeznek haza Budapestre. Jobban teszik, ha kora hajnalban és lehetőleg különböző járatokon szétosztva, hogy ne legyen feltűnő.
PMike
2024. június 16. 15:14
NAGYOT csalódtam Rossi mesterben! :( Tisztelem eddigi eredményeit, tényleg összerakott egy egész jó kis csapatot a semmiből. Nem fogok róla (és a csapatról) csúnya dolgokat mondani, mint több, politikailag elvakult, mocskos, undorító gazember teszi. DE mit keresett Szalai Attila a svájciak ellen a kezdőben?!? Mindenki tudja (Bundesliga edzői sem vakok, hülyék), hogy Szalai formán kívül van. Nincs játékban, úgy mozog a pályán, mint elefánt a porcelánboltban! Nem akarom felsorolni az összes gyengeségét, hibáit, borzalom az összkép, pedig tudom, rendes srác, jó gyerek. (helyezkedés, összjáték, pocsék indítások, úgy verik át, hogy én szégyellem magam, stb.) Persze, ha nincs senki más, még megérteném. DE van, többen is sokkal jobbak nála, elsősorban Dárdai Márton. S különben is, nem azt mondta a mester, hogy aki nincs játékban..., s ez egy sorsdöntő mérkőzés volt! S lenne még pár játékos, aki helyett fiatal, tehetséges focistát kéne, kellett volna beépíteni. (pl. Fityó, 34.)
Átoperált Kiscsoportos
2024. június 16. 14:35
Tényleg nem aggódni kell ... inkább kajak-kenut nézni ... ott vannak sikerek ... ti csak jól tartott, szart sem érő élősködők vagytok. A 200 millión felül napi 1 millió €-t kell fizetnünk a Soros-nebuló Oroszügynök Vajdátok miatt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 204 milliónál tartunk, Cigánycselédek!
machet
2024. június 16. 14:31
Ez tudás,nem tudás kérdése.Amit nem tud, fejben nem is hiszi el,hiába fújja fel a média.Régi dolog ez a magyarnál.Egyszer- egyszer kiugró teljesítményre képes (ezt persze evidensnek képzeli) máskor alapvető szinten, a saját lábában elbukik.Ez a mentális faktor.Ezt eddig senki nem tudta még orvosolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!