Ez ám a jó hír: hazahozták Varga Barnabást!

2024. június 26. 13:31

A hétfőn végrehajtott sikeres műtét után nem léptek fel komplikációk, így repülővel szerdán hazatérhetett Magyarországra a válogatott csatára.

2024. június 26. 13:31

Nyitókép: Catherine Ivill - AMA/Getty Images

 

Hosszú percekre megfagyott a levegő vasárnap este Stuttgartban, amikor a Magyarország–Skócia Európa-bajnoki csoportmérkőzés második félidejének közepén az ellenfél kapusa, Angus Gunn letarolta Varga Barnabást. A Ferencváros csatára eszméletlenül feküdt a földön, és látszott, nagy a baj. A magyar labdarúgót a pályáról az egyik helyi kórházba szállították, ahol megműtötték. Mint később kiderült, Varga többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, s legalább fél évig nem léphet pályára.

Az orvosok javaslata alapján Varga Barnabás nem tért vissza a magyar labdarúgó-válogatott németországi Eb-főhadiszállására, hanem hazautazott, a repülőgép már landolt is vele Budapesten – írta meg a Bors

Az Fradi-játékos menedzsere, Paunoch Péter az NB1.hu-nak azt nyilatkozta, elsőre nehéz volt realizálni, hogy mi történik abban a tömegjelenetben, de gyanús volt, hogy Barna maradt a földön. Később pedig, sajnos egyértelművé vált, hogy mi történt.

„Én az egyik pillanatról a másikra lesokkolódtam, amikor látni lehetett, hogy leesett a földre, és mozdulatlan. Nehéz szavakat találni erre a pár percre, amikor tudatosult bennem, hogy a játékosom ott fekszik mozdulatlanul. A csapattársak reakciói még inkább megrémítettek. Az ügyetlenkedő német egészségügyi sráctól kezdve az orvosokon át úgy tűnt, senki nincs a helyzet magaslatán, ahogy láttam, egyedül a magyar orvosi stáb és a magyar játékosok mérték fel jól a dolog valós veszélyét. 

Ez a tíz perc sokkoló volt számomra. Barna barátnője, Laura rendkívül talpraesett volt, és azonnal bement a nézőtérről a pályára, és nem telt bele tíz perc, mire eltakarták paravánnal és levitték, amikor én már szerencsére tudtam, hogy magánál van. 

Laura ugyanis tudatta velem, hogy Barni már a mentőben magához tért. De ezt a tíz percet senkinek nem kívánom, borzasztó volt” – emlékezett vissza a menedzser.

Ezt is ajánljuk a témában

Paunoch szerint ez a tragédia valami olyan plusztöltetet adhatott a csapatnak, hogy ha az akaratán kívül is, de Varga ezzel is tudott segíteni a csapatnak. Utána, mintha szárnyakat kapott volna a válogatott, és az utolsó utáni erőtartalékaikat mozgósították a játékosok, hogy győzzenek. Szerinte ez nemcsak üres beszéd volt, hogy sérült társukért tették, hanem látszott, hogy a pályán az utolsó öt-tíz percben ez valóban így volt. Az FTC-csatár játékstílusát ismerők nem lepődtek meg, hogy ennyire bátran ment bele az ütközésbe Gunn-nal.

„Bármilyen mérkőzést nézünk, ő soha nem riadt meg a 190 centi feletti védőktől, bátran felvállalja a harcot. Ezek a skótok nem azt a kategóriát képviselték, amit mi megszoktunk. 

Más erejű, más típusú játékosokkal találkozott, akiknél kitolódott a keménység határa, én ezt már többnek éreztem keménységnél. Ahogyan a kapus és a két játékos körbevették, az már a durvaság határát súrolta. Barni pedig nem az a félős típus, belemegy az ilyen akciókba” – mondta Paunoch Péter.

A játékos és menedzsere persze többször beszélt egymással az utóbbi napokban.

„Amikor legutóbb beszéltünk, jó hangulatban volt, nem éreztem semmit, ami elkedvetlenítené, jó étvágya van, normálisan tud beszélni. 

Szerdán elhagyhatta a kórházat, így a körülményekhez képest jó állapotban van. 

És ő is tudja, mi kell még ahhoz a többi csoportból, hogy a magyar válogatott sínen legyen” – nyilatkozta a játékosügynök.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baronet
2024. június 26. 19:44
Annyira izgultam... Ja, nem.
Phm045
2024. június 26. 14:28
Mielőbbi jobbulást Barni! Akárhányszor nézem végig a képeket egyre jobban erősödik bennem, hogy az UEFA és az ő nagylöketű VAR-ja egy kalap szart sem ér, ha mocsadék emberek kezelik. Mégjobban fáj Csányi hallgatása.................................
monuskaroly
2024. június 26. 14:24
Jó, de a többiek azért még maradjanak!!!!!
v4nmeeg1p3psid
2024. június 26. 13:49
Ez nem valami válogatott kislány? Az EB nem itt van. Pihenget? Mondjuk, a fodballistáink amúgy is kispadosok. Hiába nógatja őket Rossi mester, hogy játszaniuk kell. Vajon mibe fáradnak el? Igaz, nyár van. Irány egy jó Azahriah-koncert! Főni kedvence.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!