Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

„Nagyon drukkolunk azért, hogy Milák az eredményeivel minket is boldoggá tegyen!" – világ- és Európa-bajnok úszólegenda a Mandinernek

2024. május 30. 15:22

Milák Kristóf két év után tért vissza a nemzetközi mezőnybe, és szerdán, a barcelonai Mare Nostrum versenyen 100 méter pillangón 50.95-tel az első helyen végzett. Mire lehet ez elég Párizsban? Ezt segít megfejteni a Mandinernek világ- és Európa-bajnok klasszisunk, Hargitay András.

2024. május 30. 15:22
MILÁK Kristóf
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Kovács Tamás

***

Az április eleji országos bajnokságon tért vissza hazai vizeken a medencébe Milák Kristóf. Sokan kételkedtek az eredményességében, ám világsztár versenyzőnk csattanós választ adott a kétkedőknek: hat számban indult el, és öt aranyérmet szerzett!

Különc klasszisunk Barcelonában tért vissza két év után a nemzetközi mezőnybe, ahol kezdésként, 100 méteren (tegyük hozzá gyorsan: a gyengébbik számában!) 50.95-tel az első helyen végzett – ugyanezen a távon, az országos bajnokságon 50.99-cel szerzett aranyérmet. További érdekesség: a tokiói olimpia előtt századra ugyanennyit úszott ezen a távon, ugyancsak a Mare Nostrum-viadalon, tehát 

ha szigorúan a számszerű eredményeket vesszük figyelembe, éppen ugyanott tart a felkészülésben, mint három évvel ezelőtt... 

A történet ismert: klasszisunk ezen a távon ezüstérmet szerzett Tokióban, míg 200 méter pillangón karrierje első olimpiai bajnoki címét szerezte.

Az elmúlt időszakban Milák Kristóf egy beleki edzőtáborzással készült fel az előtte álló feladatokra, ezután tért vissza – mint írtuk, két év kihagyás után – a nemzetközi porondra, és áll rajtkőre Barcelonában (a tegnapi debütálás után csütörtök este indul az erősebb számában, 200 méter pillangón).

Milák Kristóf korábbi edzője, Selmeci Attila a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között elmondta, kíváncsian várja, hogy egykori tanítványa mire lesz képes az előtte álló viadalokon. A mesteredző kifejtette: 

„Ez a szembenézés ideje, ami jó a versenyzőnek is, hogy lássa, hol tart. Ugyanakkor az időeredményekből itt még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni”. 

HARGITAY András
Hargitay András is kiemelt figyelemmel kíséri Milák Kristóf teljesítményét Fotó: Origo/Polyák Attila

Kíváncsiak voltunk arra: vajon egy korábbi klasszisunk mit szól a Milák Kristóf körül kialakult helyzethez, és az elért eredmények alapján milyen teljesítményt vár tőle Párizsban? Olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszónk, Hargitay András (aki korábban a szövetségi kapitányi posztot is betöltötte) a következőket mondta el a Mandinernek:

„Ha Kristóf a gyengébbik pillangószámában ilyen nagyszerű teljesítményre képes, ennek nagyon örülök, másrészt ezek biztató jelek.

Kérdés: mennyit tud még fejlődni az előttünk álló időszakban, és ez mire lesz elég az olimpián? Tudjuk róla, hogy remek versenyzőtípus, éppen ezért – mint sokan mások – én is kiemelt figyelemmel kísérem Kristóf teljesítményét, és nagyon drukkolunk azért, hogy ne csak magát, minket is boldoggá tegyen Párizsban!”

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kétes
2024. május 30. 15:39
Hajrá Kristóf! Járd a magad útját, ahogyan neked jó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!