Eurómilliók a pályán – ez az eddigi legértékesebb magyar válogatott

2024. március 19. 18:41

Mutatjuk, mennyit ér a keret, és viszonyításképpen, hogy mekkora idei ellenfeleink csapatának értéke.

2024. március 19. 18:41
Budapest, 2023. március 27.
Bolla Bendegúz, Szoboszlai Dominik, Ádám Martin és Sallai Roland (b-j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én.
MTI/Kovács Tamás

 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Még sosem volt olyan értékes a magyar labdarúgó-válogatott mint 2024 márciusában.  

A nemzeti együttes labdarúgóinak összértéke a mértékadónak tartott labdarúgópiaci portál, a Transfermarkt adatai szerint jelenleg 165 millió euró,

ami 5 milló euróval magasabb mint a decemberi adat.  A változás részben annak a keretben történt változásoknak köszönhető – újoncként került be például Dárdai Márton (2,5 millió) és visszatért Schäfer András (4 millió) valamint Vancsa Zalán (900 ezer euró), részben a játékosok értékének (nem feltétlenül pozitív irányú) változásának eredménye. 

A magyar válogatott piaci értéke egyébként 2021-ben lépte át története alatt először a 100 millió eurót. Azóta több labdarúgónk - köztük Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos értéke is óriásit emelkedett. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya például saját posztján ma már a 9. legértékesebb labdarúgó a világon, Luis Díazzal holtversenyben a Liverpool legértékesebb (és egyes szakírók szerint a legfontosabb) labdarúgója

Viszonyításképpen összeszedtük Eb-csoportellenfeleink, és a felkészülési meccsekre leszervezett ellenfeleink keretének összértékeit, íme!

  • Svájc – 265,7 millió euró
  • Németország – 654 millió euró
  • Skócia – 202,7 millió euró
  • Törökország – 312,95 millió euró
  • Koszovó – 49,55 millió euró
  • Írország – 208,4 millió euró
  • Izrael – 54,85 millió euró

Látható, hogy 75 milliós értékével Szoboszlai egyedül többet ér, mint a koszovói vagy az izraeli (vagy a román) nemzeti csapat. Érdekesség, hogy míg a magyar nemzeti együttes értéke emelkedett, a német válogatotté nagymértékben visszaesett – decemberben a Nationalelf összeértéke még 933 millió euró volt – de természetesen még így is jóval magasabb, mint a magyar nemzeti együttesé. 

Itt pedig megnézheti, hogy mennyit érnek a magyar válogatott játékosai:

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2024. március 20. 03:35
Persze persze, euró milliók a pályán... DE azért emlékezzünk meg és maradjon meg mindig az emlékezetünkben hogy milyen ""olcsó"" volt a csapatunk amikor pl. Geresz "edukésön" Szóószgét nagyon drága csapatát oda-vissza igen megvertük .
Takagi
2024. március 19. 20:17
Hajra Fiúk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!