„Ez lesz a nagybetűs MECCS” – győzelemre készül a Fradi az Olimpiakosz ellen

2024. február 21. 17:08

Ez az a meccs, amin közösen kell harcolnunk! – mondta a Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics a görög klub elleni visszavágót megelőző sajtótájékoztatón. Minden idegszálunkkal erre koncentrálunk – tette hozzá Varga Barnabás, a Fradi és a válogatott támadója.

2024. február 21. 17:08
Budapest, 2024. február 21.
Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője a csapat sajtótájékoztatóján a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott, Ferencvárosi TC - Olimpiakosz visszavágó mérkőzés elõtti napon a fõvárosi Groupama Arénában 2024. február 21-én. A magyar bajnok 1-0-ás hátrányba került az elsõ összecsapáson a görögországi Pireuszban.
MTI/Szigetváry Zsolt

„Az év meccse helyett a pillanat meccsének nevezném az Olimpiakosz elleni visszavágót. Ez lesz a nagybetűs MECCS, mindenkit szeretnék ebbe bevonni, nemcsak a játékosokat, hanem a klubban dolgozókat, a szurkolókat is. Amikor azt mondtam, hogy pokol legyen a Groupama Arénában, azt komolyan is gondoltam. 

Arra kérek mindenkit: higgyenek az utolsó pillanatig abban, hogy győzhetünk! Ne bizonytalanodjanak el, ha nem sikerül egy-egy beadás vagy passz! Ez az a meccs, amin közösen kell harcolnunk. Teljes erőbedobással, célzottan kell a pályára lépnünk, a célunk pedig az, hogy száz percen keresztül szervezetten, nagy hittel játszunk.”

 – fogalmazott a Ferencváros és az Olimpiakosz csütörtök esti EKL-mérkőzését megelőző sajtótájékoztatón Dejan Sztankovics, a Fradi vezetőedzője. 

Ismert, az első mérkőzést Pireuszban az Olimpiakosz nyerte 1-0-ra, és ez azt jelenti, hogy a Fradinak bőven van esélye a továbbjutásra a görögök ellen. Egy biztos, a közönségre nem lehet panasz, hiszen amint Kubatov Gábor, a Fradi elnöke bejelentette, már jóval a mérkőzés előtt az összes belépő elfogyott a 23 700 fős befogadóképességű Groupama Arénában rendezett mérkőzésre. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Úgy tűnök, mint aki tudott pihenni? Amióta szeptemberben a csapathoz érkeztem, sosem volt ilyen hosszú munkahetem!” – tette hozzá a szerb szakember. Dejan Sztankovics elmondta, hogy már a kinti mérkőzés lefújása után a visszavágón gondolkodott, és azóta igyekszik minden apró részletet kielemezni, hogy javítson azokon a dolgokon, amiken kell.

A Fradi csatára, 

Varga Barnabás szerint nem sok mindenen kell változtatni, ugyanis szerinte az idegenbeli mérkőzésen a vereség ellenére a zöld-fehér együttes jó taktikával játszott.

„Az egy-nulla nem nagy előny, ezért hasonló játékot fogunk játszani, mint múlt héten, hiszen ott is sok lehetőséget alakítottunk ki, működött, amit a mester kitalált” – fogalmazott a válogatott támadó, aki sérüléséből visszatérve ott folytatta, ahol abbahagyta és jelenleg 13 góllal vezeti az NB I góllövőlistáját – többek között az MTK-nak lőtt mesternégyesének köszönhetően. 

A Fradi-tábor ünnepelt kedvence beszélt az Olimpiakosz elleni első mérkőzés első perceiben szerzett, a bíró által érvénytelenített góljáról, és elmondta, hogy már felálltak a középkezdéshez, hiszen a partjelző nem intett lest, tudták, hogy lesz még egy VAR-vizsgálat. Örülök, hogy ez nem törte meg a csapatot, és azt tudtuk játszani, amit szerettünk volna.  Elhalasztottuk a hétvégi bajnoki mérkőzést, ez jót tett nekünk, mert sokat kivett belőlünk az első meccs. Jó a hangulat, készen állunk a holnapi mérkőzésre. Minden idegszálunkkal erre koncentrálunk” – fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

Saját formájával kapcsolatban az MTK ellen négy gólt szerző csatár rendkívül szerényen csak annyit mondott, hogy bár visszatérése óta már lejátszott pár meccset,még mindig nem érzi, hogy száz százalékos állapotban lenne. A sajtótájékoztatót itt tekinthetik meg: 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. február 21. 18:41
Ukránoroszszerb edző 2 magyar a pályán! Nem Fradi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!