„Kötelességünk megdögleni a pályán" – igen elszánt a Fradi játékosa, aki viszonozná a pireuszi vendégszeretetet

2024. február 20. 20:14

Egygólos hátrányból fordítaná meg a görög sztárklub elleni párharcot a magyar bajnok, amely számít a szurkolói segítségére az Üllői úton is.

2024. február 20. 20:14
null

Csütörtök este kilenc órára bizonyára lehűl majd a levegő a Népliget környékén, ám azt nem hinnénk, hogy fagyos hangulatban csap majd össze a Ferencváros és az Olympiakosz Pireusz. Az athéni 1-0-ás sikerével előnyben a 47-szeres görög bajnok, ám felettébb elszánt, eltökélt fradistákra számíthat a Groupama Arénában – a gyepen és a lelátókon egyaránt.

A földi pokol vár Dibusz Dénesékre, írtuk egyik felvezető cikkünkben a múlt héten, amikor a Konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért kiírt párharcra készült a budapesti zöld-fehér csapat. Aztán kiderült, hogy már az 1996-ban, a két csapat korábbi párharca idején tapasztalt „balkáni” viszonyok modernkori köntöst öltöttek a görögországi stadionban, azért persze barátságos fogadtatásról szó sem volt. A saját bőrén tapasztalta a „szeretetet” a Ferencváros brazil szélsője, Marquinhos.

Máris itt van a visszavágó! Athénban is pazar volt a hangulat a stadionban, de abban mindenki biztos lehet, a Groupama Arénában még inkább az lesz. 

A Ferencvárosnak olyan szurkolótábora van, mint senkinek Európában, Pireuszba is nagyon sokan elkísértek bennünket, hazai pályán pedig elképesztő hangulatot képesek teremteni. Ilyen körülmények között, ilyen atmoszférában kötelességünk »megdögleni« a pályán. Budapesten pokol vár az Olympiakoszra!

– tekintett előre a Nemzeti Sportnak a brazil.

MARQUINHOS; HORTA, André
Pireusz, 2024. február 15. José Marcos Marquinhos (j), a Ferencváros és André Horta, az Olimpiakosz játékosa a labdarúgó Konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott, Olimpiakosz - Ferencvárosi TC első mérkőzésen a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban 2024. február 15-én.
MTI/Illyés Tibor

A Ferencváros különösen az első félidőben nyújtott meggyőző teljesítményt, Varga Barnabás les miatt érvénytelenített fejesgólja mellett is akadtak lehetőségei. Az odavágó hajrája azonban egyértelműen a görögöké volt. Marquinhos szerint ugyanakkor elkerülhető lett volna a vereség, de a továbbjutás kérdése így is nyitott.

A meccs után kifejezetten dühös voltam, hiszen benne volt, hogy jobb eredményt érjünk el Görögországban, és a visszavágónak ne hátrányból kelljen nekivágnunk. Sajnos a hajrában kihagyott a figyelem, a hazaiak oldalról belőtt labdáját elengedték a védőink, a kapu előtt menthettünk volna, megvolt a lehetőségünk rá… A találkozó végére több alapemberünk is elfáradt. Jó csapat az Olympiakosz, de méltó ellenfelei voltunk, sőt…

Ezt is ajánljuk a témában

Hengerelt a hétvégén a Fradi görög kupaellenfele

A Ferencváros után az eddigi listavezető PAOK-ot is megverte (4–1 idegenben) az Olympiakosz Pireusz a görög labdarúgó-bajnokságban. Nem túl jó előjel ez számunkra a csütörtöki, Üllői úti kupameccs előtt.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pernahajder
2024. február 20. 20:47
Szegénykék elpilledtek a meccs végére, most hétvégén pihikézhettek bajnoki meccs helyett, most majd az lesz a baj, hogy hiányozni fog a meccsterhelés. Magyar foci, lapozzunk....
Halder_1899
2024. február 20. 20:37
HAJRÁ FRADI !!!
Ugandai Bubu
2024. február 20. 20:34
Hajrá Márkinnyosz! Hajrá Fradi! Black Lives Matter! Ha nem volna ennyi néger és magrebi csávó a Fradiban, talán nem is volna a meccseiken ennyi néző; okos, művelt, nemzethy szittyaszurkoló. (A hétvégén pl. a szidó MTK-Puskáscsúti nemzethy örökrangadó 1231 nézőt vonzott.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!