Hengerelt a hétvégén a Fradi görög kupaellenfele

2024. február 19. 09:29

A Ferencváros után az eddigi listavezető PAOK-ot is megverte (4–1 idegenben) az Olympiakosz Pireusz a görög labdarúgó-bajnokságban. Nem túl jó előjel ez számunkra a csütörtöki, Üllői úti kupameccs előtt.

2024. február 19. 09:29

A Fradi elhalasztotta az NB I-ben esedékes hétvégi bajnokiját a Diósgyőr ellen, hogy pihentebben várhassa az Olympiakosz elleni visszavágóját az Európa Konferencia-ligában. A görögök azonban nem álltak le, hanem játékban maradtak. Méghozzá egy görög rangadóval hangoltak a csütörtöki kupameccsre. Az igazsághoz tartozik, hogy a pireusziak – a zöld-fehérekhez hasonlóan – halasztást kért a Görög Labdarúgó Szövetségtől az idegenbeli meccsre, ám a kérést elutasították. Ha már így alakult, akkor nem fogták vissza magukat a piros-fehérek. 

José Luis Mendilibar vezetőedző öt helyen változtatott a csütörtöki, Ferencváros elleni Konferencia-liga-mérkőzésen pályára küldött kezdőcsapaton a PAOK Szaloniki elleni idegenbeli bajnokira. 

Papíron a hazaiaknak állt ez a meccs, ők várták kedvezőbb helyről a találkozót, ám a pireusziak a mérkőzésen nem sok esélyt adtak ellenfelüknek. Az Olympiakosz Navarro góljával már a 25. percben vezetést szerezett, és bár az első félidőben a PAOK egyenlített, a fordulás után a vendégek három gólt lőttek, így meglepően simán, 4–1-re nyerték a rangadót. Számunkra nem jó hír, hogy az FTC ellen győztes találat szerző Ajub El-Kabi kétszer is betalált, tehát folytatta jó formáját.

Ezzel a sikerrel az Olympiakosz maradt a negyedik helyen a tabellán, ám közelebb került az élbolyhoz. A PAOK a vereséget követően elvesztette első helyét, lecsúszott a másodikra, mert az AEK Athén győzött a hétvégén.

A Ferencváros csütörtökön este (21 óra) fogadja az Olympiakosz Pireuszt az Európa Konferencia-liga visszavágóján. A görögök 1–0-s előnnyel érkeznek az Üllői útra.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!