Gálázott a Fradi, Varga Barna mesternégyest lőtt – Ferencváros-MTK 5-1

2024. február 06. 22:04

Négy gól és egy gólpassz volt a kék-fehérek ellen a sérüléséből láthatóan teljesen felépült Varga Barnabás mérlege, amivel mondhatnánk, hogy egyedül nyerte meg a mérkőzést, de nem lenne igazunk, hiszen az egész ferencvárosi csapat kiválóan játszott.

2024. február 06. 22:04
Budapest, 2024. február 6.
A gólszerzõ Varga Barnabás (j), valamint Stepjan Loncar (b) és Ramirez (k), a Ferencváros játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencvárosi TC- MTK Budapest mérkõzésen a budapesti Gorupama Arénában 2024. február 6-án.
MTI/Illyés Tibor

A Tempó, Fradi! portál szerint 275. örökrangadóját játszotta kedden este a Ferencváros és az MTK az OTP Bank Liga 19. fordulójában a zöld fehérek otthonában. A statisztikák szerint 110 Fradi-győzelem mellett 62 döntetlen és 102 MTK-diadal az eddigi mérleg, 430 ferencvárosi és 424 MTK-góllal. A két együttes őszi mérkőzésén rendkívül magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott az MTK otthonában a Fradi – a kérdés az volt, sikerül-e ezt megismételni, netán felülmúlni. Nos, nem sok hiányzott ehhez. 

(A mérkőzés összefoglalóját a cikk végén tekintheti meg.)

Két támadóval, a sérülését követően felépült Varga Barnabással és a Fehérvártól igazolt Kenan Kodróval a kezdőben futott ki a Grupama Aréna gyepére a Ferencváros labdarúgócsapata az MTK elleni keddi bajnoki meccsen.

 Dibusz Dénes viszont ezúttal nem lépett pályára, helyette a nyáron Kecskemétről érkezett fiatal Varga Ádám állt a zöld-fehérek kapujában. Hosszú távon érdekes lehet, hogy a frissen összeállt támadópáros, Varga és Kodro mennyire tud együttműködni, nem oltják-e ki egymást a pályán, nem egymás elől veszik-e el a területeket. A Fradi menedzsere, Dejan Sztankovics mindenesetre Vargát kissé előrébb tolta, Kodrót pedig egy vonallal hátrébb játszatta.  

A Fradi támadó szellemben kezdte a mérkőzést, ám az MTK a félidő első harmadában kifejezetten jól védekezett, átlövésekből esélye sem volt a Fradinak, mert többször is blokkoltak a védők. A 18. percben kicsin múlott hogy vezetést szerezzen a Fradi. Mohamed Abu Fani bal oldalról belőtt szöglete egy csúsztatást követően Zachariassenig jutott, aki a öt méterről a földre fejelte a labdát, ami felpattanva a felső sarok felé tartott, de Demjén Patrik óriási reflexmozdulattal kitornászta a kapuból. 

Abu Fani egyébként elképesztű mennyiségű munkát végzett és nagyon hasznosan játszott a meccsen, sok rúgást is kapott a középpályán az MTK játékosaitól. 

A 22. percben viszont Varga Barnabás révén vezetést szerzett a Ferencváros, Marquinhos egy cselt követően a tizenhatos sarkáról a hosszú oldalra ívelt, ahol 

Varga Barnabás érkezett, és ellentmondást nem tűrően fejelte a kapuba a labdát

 – az előző helyzetnél bravúrt bemutató Demjén most nem ért oda időben, hogy kiüsste a labdát, mielőtt a támadó odaér. Ez volt Varga Barnabás 9. bajnoki gólja az idényben. Ezzel a tavalyi gólkirály már csak 2-vel áll új csapattársa, Kenan Kodro mögött a góllövőlistán. 

A 33. percben teljesen váratlanul egyenlített az MTK. A Fradi óriási fölénye a passzokban is megmutatkozott, több mint kétszer anyi átadásuk volt a zöld-fehéreknek, és az MTK még kapura sem tudott lőni egészen eddig. Az MTK középpályása, 

Bognár István kihasználva, hogy a zöld-fehérek védői közül senki sem lépett ki rá, nagyjából 25 méterről lőtt kapura, a labda pedig Wingo lábán megpattanva a kapuba jutott. 

A góltól mintha megvadultak volna a zöld-fehérek, egy ideig a felezővonalon sem engedték átjönni az ellenfelet, és folyamatosan vezették a támadásokat, de valódi veszélyt csak egy Varga-lövés jelentett, ami után jogtalanul nem ítélt szögeletet a játékvezető. 

A 44. percben megint Varga Barnabás érkezett, és Abu Fani jobb oldali szögletét követően 12 méterről a kapu közepébe fejelt. A VAR-szobából jelezték a játékvezetőnek, hogy meg kellene néznie a gól előtti szituációt, és a felvételek szerint ugyanis lehetséges, hogy Varga Barnabás ellökte az MTK játékosát, Kata Mihályt. Bogár megnézte, majd érvénytelenítette a gólt. A négyperces hosszabbítás végén a Fradi még rúghatott két szögletet, ám ezekből nem lett semmi, így maradt a döntetlen a félidőre. 

Varga-show a második félidőben 

A második félidőben változtatott a Fradi szerb edzője, lehozta Kodrót, akinek rendelkezésre álló első félidőben mindössze 7 labdaérintése volt, helyette Mackreckis érkezett. A félidő még szinte el sem kezdődött de már szükség volt az orvosi csoportra – a kapujából egy labdára kifutó Varga Ádám csúnyán összütközött a menteni igyekvő Cissével, mindketten a földre kerültek, Cissét pedig ápolni kellett, ám folytatni tudta a játékot.  

A Fradi tovább támadott, és meg is lett az eredménye! Az 52. percben ismét Loncar a tizenhatosról próbálkozott, ám lövése Varga Barnabás elé pattant, aki közelről könnyedén szerezte meg második gólját. Az 53. percben egy védelmi hibát követően megint Varga volt szemfüles, elcsente a kapus elől a hazadott labdát, és ismét betalált. alig több mit egy perccel később pedig ugyanaz volt a forgatókönyv mint az első gólnál, Marquinhos beadását a szabadon maradt Varga fejelte be.

Varga Barnabás elképesztő teljesítményt nyújtva 3 perc 28 másodperc alatt szerzett három gólt, ezzel első mesternégyesét szerezve az NB I-ben. 

Hihetetlen, de a mérkőzés előtt Varga 3 góllal le volt maradva a góllövőlistán, negyedik góljával pedig ismét átvette a vezetést a gólkirályi címért folyó versenyben. 

A 66. percben ismét növelte előnyét a Ferencváros, egy bal oldali szögletet követően megint Varga volt jó helyen, és ezen az estén minden sikerült neki, sarokkal passzolt Loncarhoz, aki 10 méterről tekerte be a labdát. 5-1. 

Sztankovics ezt követően a 67. percben úgy döntött, hogy Varga megtette a magáét, és elkerülendő a sérülés kockázatát, lehozta a támadót. Helyére ifjabb Lisztes Krisztián érkezett. 

Varga Barnabás mindenesetre jelezte, hogy sérüléséből teljesen felépült és a hét meccses szünet ellenére 12 mérkőzésen szerzett 12 góljával vezeti a góllövőlistát, ráadásul a maival együtt 4 gólpasszt is jegyez az NB I-ben. 

Mondhatnánk, hogy egyértelműen ő volt a csapat legjobbja, de nem lenne teljesen igaz, hiszen az elképesztő mennyiséget futó és nagyon jól passzoló Mohamed Abu Fani valamint a két gólpasszt adó Marquinhos is kiválóan játszott. A Fradi összességében óriási fölényben játszva a második félidőben lehengerelve az ellenfelét, magabiztosan verte meg otthon a kék-fehéreket, és vette vissza a Pakstól a bajnokság vezetését.  

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154-2
2024. február 07. 07:36
Az MTK. elért arra a szintre, hogy az "örökrangadóra" nem a gálacsapatával állt ki. A múlt heti győztes csapaton 5 helyen változtatott, a 3 gólpasszt adó játékosát még a kispadra se nevezte. Lenézte az ellenfelét, a bajnokság többi csapatát, a szúrkolókat! Eleve feltett kézzel ment ki a meccsre! Ez a legnagyobb sportszerütlenség saját közösségével szemben is! Vizsgálni kellene kizárását az élvonalból!
frankie-bunn
2024. február 07. 07:33 Szerkesztve
Nagyon bírom a srácot, engem az érett Klose-ra emlékeztet :D kicsit kevesebbet kellene reklamálnia, de ez apróság.
zakar zoltán béla
2024. február 07. 07:20
2 magyar a csapatban. Ukrán, orosz,majd szerb pedagógus...
zakar zoltán béla
2024. február 07. 07:18
"FTC"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!