Kiütés az örökrangadón! - alaposan felbőszítette az MTK a Ferencvárost

2023. szeptember 30. 22:45

A címvédő és listavezető zöld-fehérek erőt demonstráltak a forduló előtti második helyezett otthonában. Jó előjelekkel utazik Firenzébe Dejan Sztankovics csapata.

2023. szeptember 30. 22:45
null

A címvédő Ferencváros rendkívül magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott az MTK otthonában a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójának szombati játéknapján. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban – Sigér hibája után – Bognár István révén a hazaiak szereztek vezetést, ám a nemzetközi porondon is érdekelt vendégek még a szünetig fordítottak Varga Barnabás fejes góljával és Marquinhos lesipuskás találatával. A brazil a második játékrész elején másodszor is ünnepelt, majd az amerikai védő, Henry Wingo (képünkön) óriási bombagólt lőtt a félidő derekán. A hajrában Abu fani és a cserecsatár, Pesics egy-egy villanása tette kiütésessé a különbséget. Ez volt a 222. élvonalbeli örökrangadó, a zöld-fehérek 91. sikerüket aratták, az MTK 79-szer nyert, 52 alkalommal pedig döntetlen született.

A Ferencváros már harmadszor jutott el hat gólig ebben a bajnoki szezonban, korábban a Paksot 6-1-re, a Zalaegerszeget 6-2-re verte, és ötig jutott Székesfehérváron is (Fehérvár - FTC 3-5.  Az MTK elleni "rangadót" követően a vezetőedző, Dejan Sztankovics a hivatalos sajtótájékoztatón így értékelt.

Az első, amit szeretnék elmondani, hogy köszönjük a fair játékot, egy csodálatos stadionban, jó ellenfél ellen léphettünk pályára. Talán nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna, ám maximális csapatszellemet láthattunk a pályán, igazi akaratot láttam a fiúktól. Ha a hibákat nézzük, egyszerű, rossz döntésekről beszélhetünk, de erre minden esetben jól tudtunk reagálni. Összességében megfelelően kontrolláltuk a mérkőzést – idézi a a fradi.hu a szerb trénert, aki kitért a következő ellenfélre is. A nyitó körben a szerb Csukaricskit 3-1-re legyőző FTC október 5-én Olaszországban, Firenzében lép pályára, a Fiorentina vendége lesz a Konferencia Liga csoportkörének 2. fordulójában.

A Fiorentina egy nagyon erős csapat jó játékosokkal, remek edzővel. Tudom, hogy követi a mérkőzéseinket, felkészül a stílusunkból, de mindenképpen élveznünk kell a játékot. Vasárnaptól megkezdjük a felkészülést a Fiorentina ellen” – tudatta Sztankovics.

A labdarúgó NB I további szombati eredményei: Paks – Mezőkövesd 2-1, Debrecen – Újpest 1-2

Nyitókép: fradi.hu

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2023. október 01. 06:17
És mennyi lett volna, ha Sztankovics nem parkolja be a buszt!? :)
connorj
2023. szeptember 30. 22:50
😊😊😊😊😊😊🦓
Kanmacska
2023. szeptember 30. 22:49
Hajrá Fradi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!