Ugyanakkor átmenetileg külföldi munkavállalókat is muszáj alkalmaznunk, hogy a termelésünket szinten tudjuk tartani és maradéktalanul ki tudjuk szolgálni partnereinket és rajtuk keresztül fogyasztóinkat.
Középtávon a folyamatos béremelés adhat segítséget ahhoz, hogy megfelelő képzettségű és elegendő számú munkavállaló legyen az üzemekben, illetve az automatizációban rejlő lehetőségeket maximálisan ki kell használni a nagy fizikai megterhelést jelentő pozíciók esetében, hiszen ezekre a munkakörökre a legnehezebb humánerőforrást találni.
Mennyire érintette a céget a koronavírus-járvány? Németországban a fertőzés terjedésének gócpontjai éppen a húsfeldolgozó üzemek lettek, Magyarországon viszont ilyen híreket nem hallottunk. Mit csináltak jobban a hazai üzemek?
Természetesen, ahogyan mindenhol, úgy nálunk is felütötte a fejét a koronavírus, azonban már a vírus magyarországi megjelenésekor azonnal megtettük a szükséges lépéseket. Bár egy élelmiszeripari üzemben normál, járványmentes időszakban is nagyon szigorúak a higiéniai előírások, de azokat még tovább erősítettük. A megfelelő védőeszközök biztosításán túl például sűrítettük a dolgozói buszjáratokat, hogy megoldható legyen a ritkított ültetési rend, bevezettük a telephelyre történő belépéskori kötelező testhőmérséklet-mérést, biztosítottuk a 1,5 méteres távolság betartását azokon a területeken, ahol erre mód volt, rendszeresen fertőtlenítettük a helyiségeket, home office munkavégzést rendeltünk el adott időszakokra azokon a területeken, ahol ez megoldható volt és még sorolhatnám az intézkedéseinket.
Pontosan nem tudhatjuk, hogy például az Ön által említett németországi üzemek válságos helyzetét mi okozhatta, de minden bizonnyal közrejátszhatott az is, hogy nem voltak elégségesek a vírus terjedésének megakadályozása érdekében bevezetett intézkedéseik. Illetve tudni kell, hogy