Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Riadó!

2024. június 28. 00:40

2024. június 28. 00:40
Close,Up,Of,Young,Father,Holding,The,Hand,Of,His
Béres Sándor
Béres Sándor

Nyitókép: Shutterstock 

„Intézem” – mondja az egyik ügyeletes katona a másiknak, amint beérkezik az első riasztás. Álmosan rápillant a megfigyelőkamera infravörös képet mutató monitorára, majd valószerűtlenül nagy tempóval kapja föl felöltőjét, lábbelijét, és rohanni kezd. A riasztás helyszínének közelébe érve a katona szíve a torkában dobog, a félhomályban alig látja át az objektumot, minden mozdulatán érződik: nem sok bevetése volt még. A protokoll azonban világos: meg kell indítani a helyszíni felmérést. A vészjelzés közben erősebb fokozatra kapcsol, a kiskatona egyre feszültebb. Türelmetlenül botorkál az objektum keleti sarkáig, ahonnan a vészjelzés érkezik, amely közben még egy fokozattal feljebb kapcsol.

„O-á! O-á! O-á!” – visszhangzik a kiskatona fülében a minden kételyt elsöprő hang, és nem teketóriázik: megnyomja a kapcsolót, amely az egész laktanya számára világos üzenetet küld: erősítés kell, lehetőleg azonnal! A fényárban úszó szobában az újszülött angyali kis arcán azonnal látni: komoly dolgok zavarták fel éjjeli álmából. Apuka iménti bizonytalansága köddé válik, a gyermek fejének tartására rutinosan koncentrálva a pelenkázóra helyezi a még vigasztalhatatlannak tűnő kisdedet. „O-á! O-á! O-á!” – üzeni apukájának sírva a kisfiú, amiről tudja, hogy apukája tudja: ő éhes. Ő nagyon. És a pelust sem ártana csekkolni valakinek, mert kényelmetlen. De a legfontosabb, hogy éhes. Nagyon!

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?
Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-101
2024. június 28. 12:59
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­­­k­­­e­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­x­i­ ­­p­u­n­­c­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!