Budai Gourmet: dőzsöljünk!

2012. június 04. 12:27

A Budai Gourmet Fesztivál több mint száz kiállítóval Magyarország minden szegletéből a legjobb ízeket mutatja be. Éttermek, borászatok, kézműves sörök, pálinkák és koncertek várják az érdeklődőket hétvégén a Millenárison.

2012. június 04. 12:27

A Gourmet Fesztivál több mint száz kiállítóval Magyarország minden szegletéből a legjobb ízeket mutatja be. Itt adnak randevút egymásnak Magyarország legjobb éttermei, vidékről és Budapestről egyaránt, legkiválóbb borászatai s újdonságként a legjobb borok mellett kézműves sörök is versenyre kelnek a látogatók szimpátiájának elnyerése érdekében. Itt kóstolhatjuk meg a legínyesebb hazai ízeket, legyen az kolbász, sajt, sütemény vagy lekvár. A Gourmet Fesztivál Magyarország „gasztronómiai makettje”, ahol egy helyen elérhető szinte az összes olyan kulináris élvezet, amiket egyébként csak hosszas utánjárással élvezhetünk. A Gourmet az a hely, ahol egy helyen kóstolhatjuk meg egész Magyarországot. A Gourmet Fesztivál elhivatottan vonultatja fel érvről évre a legjobb éttermeket, borászatokat, pálinkafőzdéket, miközben nem feledkezik meg az őstermelőkről, de a hamisítatlan piaci hangulatról sem.

Az idei Gourmet egy komplex ízélményt igyekszik nyújtani úgy, hogy a kiváló éttermek étkei mellé a legjobban illő borokat kínálja, hiszen eleve minden egyes étterem mellé egy-egy borászatot társít, tehát az étel és ital harmóniáját a legilletéskesebb szakemberek ajánlásával élvezhetjük. A megújult Gourmet Fesztivál célja a gasztronómiai ismeretterjesztés mellett, hogy olyan élményeket, ízeket, benyomásokat adjon a kilátogatóknak, amivel gazdagítani, színesíteni tudják majd a mindennapi falatozásaik során az étkezési szokásaikat. A Gourmet Fesztivál igyekszik minél teljesebb képet adni a hazai gasztronómia csúcstermékeinek és szolgáltatóinak világáról.

A gasztronómia magas szintjét művelő és a rendezvényen kiállító egységek névsorát olyan nevek gazdagítják, mint a Costes Étterem, Pest-Buda Bistro, Mandula Étterem és Bor-Bár, Bock Bisztró, 21 – Magyar Vendéglő, Tigris Étterem, Café Pierrot Étterem, Rosenstein Vendéglő, Mezzo Music Restaurant, Kistücsök, Arany Kaviár Étterem, Pastrami Étterem és Kávéház. Az eddigi kiállítókon kívül sütnek és főznek még: Fülemüle és a Boscolo Salon Étterem, a Spazio Caffé Manuel Bisztró, a Borkonyha, a szentendrei Rosinante Étterem, a székesfehérvári 67 Étterem, a veszprémi Chianti Étterem, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, a perbáli Walter Vendéglő, a győri La Mareda Étterem, valamint a Borkonyha és a Villa Bagatelle. Itt lesz még az ínyencek nagy örömére az Agárdi Pálinka Vendéglő, az encsi Anyukám mondta, Pannonhalmáról a Viator Apátsági Étterem és Borbár, a rácalmási Jankovich-kúria, Viszről a Chateau Visz és a Bajai Halászcsárda - Budapest. Kényezteti a vendégeket a Baldasti's Grand, valamint Kitchen és annak sem kell több órát autóznia, aki a Káli Art Inn ízeit kóstolná meg, hiszen ők is képviseltetik magukat az eseményen.

Cukrászok is jönnek: Gerbeaud, Pataki, Auguszt cukrászda, valamint a Lila körte café és a soproni Harrer cukrászda. Az izek és zamatok mellett idén kulturális élvezetek is gazdagítják a programot. A kisebbeket az Alma együttes és Bognár Szilvi gyermekműsora várja majd, de fellép a Kerekes Band, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom band, Váczi Eszter Quartett, Harcsa Veronika Quartett, lesz Kisccsillag Akusztik és a Gitár Trió és az életvidám egzotikus táncőrületről a !DelaDap gondoskodik majd.

Amerika választ! Kövesse élőben november 5-én a Mandiner Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!