Meghökkentő taktikával nyerne Bécs Budapest ellen – a Wizz Air hallgat az ügyben

2024. október 27. 06:43

A Wizz Air fedélzeti magazinja szerint a nappal is elérhető drag show-k jelentik az osztrák főváros nagy vonzerejét: a „drag daddy” állítja, fontos az edukáció és a sokszínűség, valamint a „queer jogok”.

2024. október 27. 06:43

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Évről évre egyre nagyobb a harc a régióban a turisták idecsalogatásáért: ezért küzd főváros és vidék, luxushotel és wellness szálloda, fürdő és étterem, szakpolitikus és cégtulajdonos. Bécs bizonyos területeken egyértelműen Budapest előtt áll, ám akadnak olyan fontos szegmensek, ahol a magyar főváros vezet.

A fapados légitársaságok térhódítása új lendületet adott az európai turizmusnak, a járatok szinte teljes kihasználtsággal üzemelnek, így aztán érthető, hogy különösen nagy értéke lett a fedélzeti magazinoknak, pontosabban annak, hogy ki és milyen üzenettel tud bekerülni a parfümök és szendvicskínálatok elé.

Nos, a Mandiner olvasója küldött nekünk egy fotót a Wizz Air fedélzeti magazinjáról, amelyben Bécs a napközben is elérhető „drag show”-kal akarja magához csábítani a turistákat.

A háromoldalas cikkben bemutatják az ötletgazdát, a „drag daddyt”, akit nagyon zavart, hogy amikor megérkezett az osztrák fővárosba, és a melegeknek szóló programok iránt érdeklődött, csak esti eseményeket talált.

Ezen akart változtatni, így most már Bécsnek van olyan helye, ahol a villásreggeli mellé nőknek öltözött férfiak előadását is nézhetik azok, akik ezt igénylik – és ez az osztrák főváros legnagyobb reklámja a szeptemberben csaknem 6 millió jegyet értékesítő Wizz Air járatain.

Bécs, drag show
Forrás: olvasói fotó

A cikkben természetesen hivatkoznak az edukáció fontosságára, mondván, akik erre a helyre érkeznek, az ételeknél és italoknál is jobban vágynak arra, hogy többet tudjanak a „queer jogokról” és a sokszínűségről, ezt pedig most már a „fényben” is megtehetik, nem kell sötétedésig várniuk. 

Az LMBTQ-jogokat egyébként egyre erőteljesebben kényszerítik rá az osztrák diákokra: az egyik helyi liberális lap például teljesen kiakadt, hogy a „Pride-hónapban” a Mathias Corvinus Collegium bécsi egyeteme nem tűzte ki a szivárványzászlót, ezzel betartva az intézmény alapítása óta érvényben lévő szabályait.

Természetesen megkerestük a magyar hátterű fapadost, amely Románia nemzeti légitársasága is szeretne lenni.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a fedélzeti magazin tematikáját az újságot készítő szerkesztőség állítja össze, kooperálnak az adott ország turisztikai ügynökségével, vagy a hirdetési szempontok a legfontosabbak. Rákérdeztünk konkrétan a bécsi cikk hátterére is – a Wizz Airtől egy hónap után sem érkezett reakció.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000126
2024. október 27. 09:13
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­k­­e­­­l­­d­ ­­a­­­ ­­­s­z­­­e­­x­­­i­­­ ­p­u­­n­­­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
orokkuruc-2
2024. október 27. 09:05
ezzel nyerni..? Na , akiket ezzel nyer, ne is jöjjenek ide! Úgyis csak a Lakator Márk beszerevezéseiért (gyk. fiatal cigányfiúk) jönnének..
austurist
2024. október 27. 08:36
Hallatlan. Jogokat "kényszerítenek" a diákokra.
herden100
2024. október 27. 08:32
🤍 m.youtube.com/watch?v=AHqj6e7wKEs&t=21s&pp=ygUVSGVhbGluZyBlbmVyZ3kgY2hyaXN0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!