Tanár úrhölgy kérem: tényleg nincsen itten iskolai LMBTQ-érzékenyítés, csak egy drag queen a tanár (VIDEÓ)

2024. szeptember 29. 21:37

Debütált a 444 dokumentumfilmje arról a kémiatanárról, aki éjjelente melltartót vesz fel, hogy „bemutassa a tehetségét a magyar közösségnek”.

2024. szeptember 29. 21:37
null

Nyitókép: képernyőkép

Viktor & Victoria – ezzel a címmel debütált a 444 legújabb dokumentumfilmje arról a budapesti kémiatanárról, aki nappal tanár, éjjel drag queen.

Ezt is ajánljuk a témában

Viktor nem biztos abban, hogy a szűk családja tud a drag queenségéről, de azt reméli, hogy a legújabb versenyprodukciója által, amit a Drag Queen Hungary-n fog bemutatni, mindenki megismeri majd.

Azért fél erről beszélni a szüleivel, mert attól tart, hogy félreértik majd, mivel „a magyar köztudatban az van, hogy a transzvesztita az egyben kurva is. Én nem akarom, hogy azt higgyék a szüleim, hogy én örömlányként funkcionálok. Vagy hogy én női ruhában akármit is csinálok akárkivel is. Nem erről van szó.”

A filmben olyan gondolatok hangoznak el, mint hogy 

ennek a sok cipőnek, sok sminknek semmi köze nincsen az én szexuális életemhez”, illetve „az is előfordul simán, hogy valaki heteroszexuális és drag queen.”

Viktor kifejti, hogy „nagyon érdekesnek tartom, hogy amikor cisznemű heteroszexuális férfiak öltöznek fel női ruhába, akkor azzal senkinek semmi problémája nincsen”, majd megemlítette Bagi Nacsát, Gálvölgyi Jánost, Irigy Hónalj Mirigyet, L'art pour l'art társulatot, akik épp paródiát űztek mindebből. 

Viktor általános iskolás kora óta tudta, hogy tanár akar lenni, mert szeret magyarázni és szeret a figyelem középpontjában lenni. 

Leginkább a hetedikesekkel való munkát szerettem meg”

 – mesélte a filmben a különböző korcsoportokról. Az általános iskolai tanár szerint mindig pozitív volt a diákokkal a kapcsolata, „amikor megtudták, hogy drag queen vagyok akkor még inkább úgy éreztem, hogy sokkal személyesebb lett az egész kapcsolat, mert sokkal jobban megbíznak bennem”.

Szerinte a drag queensége nem jelenik meg az iskolai életben, nem tartozik az iskolára egyáltalán. „Néha hiányzik, néha nem” a szülei támogatása. Szívesen látná őket bevonva ebbe az egészbe, jegyezte meg a szüleiről.

A Dragqueen Hungary-n kikeltek az alkotmánymódosítás és a gyermekvédelmi törvény ellen is. Az eseményen felolvastak egy levelet, amelyben a szerző leírta, hogy „félelmetesnek tartom, hogy bűnöző lettem Magyarországon csak azért, mert nem úgy gondolkodom, ahogy ők, nem úgy érzek, ahogy ők. Nem dughatjuk homokba a fejünket, nem hallgathatunk tovább, nem bagatelizálhatjuk el ezt. Mert ha most engedünk, akkor holnap molotov-koktélt dobnak be egy bár ajtaján, vagy a körúton támadnak meg bárkit. Bátran kiállni és kimondani kell, hogy butaságokat beszéltek és, hogy a pedofília nem egyenlő a homoszexualitással”. A felolvasott levelet tapsvihar fogadta. 

Viktor „szereplése” után a kritika ennyi volt: „attól, mert egy produkcióhoz szükséges az agresszivitás, és a visszafojtott erő, nagyon vigyázz magadra, hogy te ne váljál agresszívvá és veszélyessé a színpadon.”

A tanár úr végül nem nyerte meg a versenyt, de a top3-ba bekerült.

A verseny meg nem nyerése után

„A legtöbb pozitív visszajelzést a drag queen kolléganőimtől (sic!) kaptam” – mesélte a tanár úr csalódottan, miután kiderült, hogy nem ő nyerte meg a versenyt. Megjegyezte, hogy az iskolájának a szomszéd intézményből is áttelefonáltak, hogy megtudják, igaz-e a pletyka, miszerint „olyan tanárt vettek fel, aki nő, de amúgy férfi?” – a kérdés után pedig kirúgták, mert nem akartak botrányt, amely kapcsán megjegyezte, „valahol meg tudom érteni”. Szerinte a gyermekvédelmi törvénynek egyetlen egy célja van, hogy a „tudatlanság állapotát megtartsák”, „mert milyen emberben lehet gyűlöletet kelteni? A tudatlanban.”

Nevetséges számomra, hogy az érzékenyítést úgy használják, minthogyha az valami ördögtől való dolog lenne.”

A szüleinek azért elmondta, hogy „elvesztettem az állásomat, azért, mert LMBTQ vagyok, nem konkrétan azt mondtam nekik, hogy azért, mert drag queen vagyok és ez kiderült, de ennél jobban nem is kérdeztek bele”.

Viktor végül 2023 augusztusában Kanadába költözött.

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a straight cold player
2024. szeptember 30. 00:02
Nagyon beteg....
nedudgi
2024. szeptember 30. 00:01
Végülis happy end, mert elment innen Kanadába.
EX_Terminator
2024. szeptember 29. 23:47
ÉS AKKOR MOST JÖN A LÉNYEG TI GYALÁZATOS KÉTSZÍNŰ SZUBHUMÁN KORCSOK!? MÉGIS MI A SZAR EZ, ITT HOGY KÖTELEZŐ JELLEGGEL AGYMOSSÁTOK A GYEREKEKET MEG A TELJES TÁRSADALMAT AZ ELMEBETEG IDEOLÓGIÁTOKRA??? DIKTATÚRA VAGY MICSODA??? MERT ILYET??? CSAK OTT AZOKBAN CSINÁLNAK! ÉS MÉGIS MI A SZAR EZ ITT HOGYHA NYÍLTAN NEM MEGY AKKOR SUNYIBAN OKTATJÁTOK KI A GYEREKEKET AZ ASZEMENTI IDEOLÓGIÁTOKRA FOGLALKOZTATJÁTOK A PERVERZIÓTOKKAL, SZERVEZKEDÉS A TÁRSADALMI REND MEGDÖNTÉSÉRE? EGY PEDOFIL VADÁLLAT BŰNBARLANGJA??? Mert csak az lehet!
sexykitty-5000098
2024. szeptember 29. 23:39
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­k­­e­­l­­d­­ ­a­­ ­s­­z­e­x­i­­ ­p­­u­­n­c­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!