Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kiakadt az osztrák liberális lap: az MCC bécsi egyeteme nem tűzte ki a szivárványzászlót az LMBTQ-lobbi ellenére sem

2024. június 19. 10:46

Az osztrák liberális lap képtelen elfogadni, hogy az LMBTQ-propaganda ellenére az MCC tulajdonában álló bécsi egyetemen nem tűzik ki a szivárványzászlót.

2024. június 19. 10:46
null

Nyitókép: Modul University/Daniel Auer

Júniusban, a „Pride hónapjában" nem lobog a szivárványzászló a bécsi Modul Egyetem bejárata előtt, a Der Standard lejárató cikke szerint erről az intézmény tavaly május óta többségi tulajdonosa, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehet.

Az egyetem rektora, Karl Wöber rámutatott,

a tizenhét évvel ezelőtti alapítás óta soha nem tűzték ki a szivárványzászlót. Szigorú házirend van érvényben a zászlókkal kapcsolatban, feketét halál esetén, a piros-fehér-pirosat nemzeti ünnepen tűzik ki, ő pedig ragaszkodni szeretne a hagyományokhoz.

Az osztrák liberális lap azt is az MCC szemére veti, hogy röviddel az intézmény átvételét követően „szélsőjobboldaliak” tették be az lábukat az egyetemre.

A lapot tehát nagyon zavarja, hogy miközben az osztrák egyetemeket ellepték a szivárványzászlók,

addig a magyar többségi tulajdonos és az egyetem vezetősége sem engedett az LMBTQ-lobbinak, és kitartott az intézmény alapítása óta érvényben lévő szabályai mellett.

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumának elnöke, Orbán Balázs is reagált a Der Standard állításaira: „EGYETEM [ëgyetëm] főnév -et, -e [ë, e]. „1. Bizonyos tudományok v. tudományágak tanításával és kutatómunkával foglalkozó, gyak. karokra tagolt felsőoktatási intézmény” (A magyar nyelv értelmező szótára).

Meglepő módon nem az identitáspolitika és a genderpropaganda színhelye."

A Nyugaton tomboló „tolerancia" kapcsán érdemes felidézni, hogy Ausztria szomszédságában, Németországban az állami pénzből működő akadémiai alapítvány vezetősége megijedt egyetlen liberális újságírótól, ezért nem engedte, hogy ösztöndíjasa, a Magyarországgal értékközösséget vállaló Werner J. Patzelt professzor a konzervativizmusról tartson előadást.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szekértábor
2024. június 19. 17:11
Liberálfasiszta diktatúra, ami tőlünk nyugatra a felsőoktatásban van. Ehhez képest az illiberális demokrácia a szabadság utolsó bástyája.
Zolotarjov
2024. június 19. 15:43
A szivárvány az új vörös..:)
Zokni
2024. június 19. 15:34
Miből van az MCC-nek bécsi kirendeltsége? Ja! Az ellopott MNB árfolyamnyereségből. Hajrá Felcsutország! Hajrá felcsutok!
Jose
2024. június 19. 15:32
Helyes. Reménytelennek tűnik, a fos libsikkel a harc. De akkor is folytatni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!