Kinek, jobban mondva minek is tapsolt Magyar Péter?

2024. október 09. 17:18

Migránspártiság, háborúpártiság, az európai gazdaság térdre rogyasztása - úgy látszik, ezekkel mind egyetért az ellenzéki politikus.

2024. október 09. 17:18

Nyitókép: YouTube

***

Ismert: Magyar Péter sokáig óvatosan kerülte, hogy érdemben állást foglaljon olyan kérdésekben, amelyek megoszthatják újdonsült szavazóit, igaz, itt-ott időnként kilógott a lóláb.

Ezt is ajánljuk a témában

Most elég látványos módon mégiscsak letette a garast – indirekt módon kiállva az európai mainstream baloldali politika mellett. A migráció támogatása a háborúpártiság és az európai gazdaság környezetvédelmi, orosz- és kínaiellenes szempontok szerinti térdre rogyasztása terén legalábbis nem hagyott sok kétséget.

Háború, háború, háború

Felállva tapsolt Ursula von der Leyennek, aki még a mostani plenáris ülésen is külön kiemelte: Ukrajnát támogatni kell a végsőkig.

Az nem volt gond, hogy Magyar Péter korábban közölte, nem küldene fegyvereket Ukrajnába, az Európai Néppárt szóvivője maga sietett a segítségére, és azzal mentette ki, hogy hát lényegében rendben van ez, csak politikai okokból hazudott ilyesmit Magyar.

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékezetes: az Ukrajnába szinte hazajáró EB-elnök lelkesen jelentette ki, amikor a Kijevnek küldendő fegyverkezési pénzeket méltatta:

Ez egy történelmi pillanat. Először fog az Európai Unió költségvetéséből felfegyverezni egy háborúban lévő országot!”

Közben pedig annak örvendezett, hogy szerinte az oroszok hamarosan összeomlanak, hiszen már hűtőkből és mosógépekből szerelik ki a chipeket a katonai eszközeikbe (mármint ekkor 2023 elején) – amiről szintén kiderült, hogy egy szó sem igaz belőle.

Andrius Kubilius, akit Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EU védelmi biztosának jelölt, pedig már Oroszország elleni európai háborúról vizionált.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindezt úgy, hogy közben Európa védelmét súlyosan gyengítették.

„Csak egy út van az igazságos béke érdekében Ukrajna és Európa számára, az hogy továbbra is támogatjuk Ukrajna ellenállását, katonai, pénzügyi és politikai támogatással.” – ez hangzott el szerdán az EP-ben von der Leyentől.

Migránsok és ami velük jön

Az illegális és korlátlan bevándorlás kapcsán von der Leyen kétértelmű és olykor nagyon is egyértelmű nyilatkozatai és lépései nem hagynak sok kétséget afelől, minek tapsolt Magyar Péter.

Von der Leyen ugyanis a sok vita után javasolta a menekültek elosztását,

az úgynevezett „szolidaritási és felelősségvállalási mechanizmus” részeként. Ez papíron lehetőséget ad az EU-tagországoknak, hogy különböző formában járuljanak hozzá a migránsok befogadásához, például a visszatoloncolási eljárások lebonyolításával, ha nem tudnak közvetlenül menedékkérőket befogadni​ – a gyakorlatban viszont a határvédelmet nem lehetett elszámolni hozzájárulásként (sőt, ezen a téren egy másik ügyben folyamatosan bírságolják Magyarországot), nem véletlenül nem támogatta hazánk mindezt. 

E téren is látható Magyar igazodása, a közelmúltban érzékelhető módon közeledett újdonsült barátaihoz

Ezt is ajánljuk a témában

Ez mindannyiunk zsebére megy

Végül még egy fontos pont, aminek járhatott a magyarpéteri taps: von der Leyen Bizottságának sikerült mélyütést bevinnie az európai gazdaságnak.

A Green Dealnek elkeresztelt csomaggal például azoknak a gazdáknak sikerült alávágni, akikre állítása szerint Magyar egyébként számítana a szavazói között, mondván, ő követel nekik jobb támogatásokat. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mindemellett az EU von der Leyen lelkes segítségével számos oroszellene sszankciót vezetett be, amely az európai gazdaságot is alaposan megtépázta. Részben ezeknek is köszönhetően 2023-ban az EU gazdasága 0,5 százalékos növekedésre volt képes (2,5 százalékos amerikai, 5,2 százalékos kínai, 3,6 százalékos orosz növekedés mellett), s a 2024-es előrejelzés szerint mindössze 1 százalékos növekedést fog tudni felmutatni. Mindezt sikerült megfejelni az újraválasztott EB-vezetésnek sikerült a kínai autókra is büntetővámot kivetni, elmélyítve a kereskedelmi háborút Kínával is.

Ezt is ajánljuk a témában

Az európai versenyképesség rituális legyilkolásának napja

Megszavazta az Európai Unió a kínai elektromos autókra kivetett büntetővámok véglegesítését. Az öt évre szóló extra illeték kivetése elé Németország próbált meg akadályt gördíteni, de végül a francia tömb győzedelmeskedett. És persze Ursula von der Leyen, aki hatalma megszilárdításának egyik legfontosabb próbatételeként kezelte az ügyet – akár az európai versenyképesség kivéreztetésének árán is.

Most pedig valószínűleg – mindennek kompenzálására – jönnek majd a megszorítások.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter tapsával köszöntötte tehát azt a politikust, akinek mindezt köszönhetjük. S hogy miért alakult mindez így? Annak valószínűleg nagyon jó oka van.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2024. október 09. 19:15
Az idegbeteg seggfej összevissza kapkod, mert mindenkinek megakar felelni, az meg ugyebár a tökéletes bukta előszobája. A komcsi csürhe visszasírja alighanem Makizajt 2026-ra.
macskusz-4
2024. október 09. 19:12
Az apja egy szovjet gyártmányú robot volt, ezért beszél géphangon.De hamarosan kap amerikai továbbképzést es akkor tikkelni is fog .
sexykitty-5000107
2024. október 09. 19:09
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­k­­e­­l­­d­ ­­­a­­ ­­s­­z­­e­x­­­i­ ­­­p­­u­­n­­­c­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Türelem
2024. október 09. 19:09
Belső információk szerint, az mp-t felépítő, s naponta irányító Soros stáb elégedetlen volt mp felszólalásával, szereplésével. Számos ponton eltért az előre számára megírt forgatókönyvtől, pontoktól, vagyis improvizált, ami Soros stábja számára egyenlő a megbízhatatlansággal, a fegyelmezetlenséggel, az irányíthatatlansággal, a számára kijelölt Orbáni- alternatíva véghezvitelére való alkalmatlansággal. De mi legyen vele, elfoglalta a Soros számára potenciálisabb jelöltek helyét. A stáb, mp-nek átadott felszólalásból hiányzott a Gyurcsány korszakot bíráló rész, Gyurcsány, Soros szövetségese, Soros nem felejti az a kibeszélést.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!