200 millió eurót vesz el a Magyarországtól Brüsszel a migrációs szabályok miatt

2024. szeptember 18. 14:23

A lépésre az Európai Bíróság büntetésének elutasítása után került sor.

2024. szeptember 18. 14:23
null

Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

Az Európai Bizottság úgy döntött: megkurtítja a Magyarországnak járó uniós forrásokat. 

Mintegy 200 millió eurót fognak ebből levonni.

A lépésre azután került sor, hogy az Európai Bíróság pénzbüntetést szabott ki Magyarországra, mivel szerintük Magyarország sérti az érvényben lévő menekültjogot. Budapest azonban nem fizette ki a büntetést a határidőkre, ezért a szeptember 17-ei határidő lejárta után az Európai Bizottság az uniós forrásokból vonja le a 200 millió eurós összeget.

Magyarországot ezzel párhuzamosan napi egymillió eurós büntetésre ítélték,

amíg figyelmen kívül hagyja az Európai Bíróság ítéletét, és fenntartja a menekültjogi korlátozásokat, amik a bíróság szerint komolyan sértik az uniós jogot.

Az Európai Bíróság már korábban már elítélte hazánkat a menedékkérelmek elbírálásának ügyében. A szóban forgó ügy még a 2015-ös migrációs válsághoz nyúlik vissza, ekkor volt az, hogy Magyarország úgynevezett tranzitzónákat hozott létre a határon. 

Brüsszel 2020 év végén ezeket jogellenesnek minősítette, mert szerintük a migránsok ellátási körülményei nem feleltek meg az uniós normáknak.

A magyar kormány ezek után módosított az eljáráson, és bevezette azt a szabályt, hogy a menedékkérelmeket előzetes szándéknyilatkozattal csak külföldi magyar nagykövetségeken lehet benyújtani. Nagyon úgy tűnik, hogy ez szintén nem tetszik Brüsszelnek, ugyanis az unió álláspontja szerint az ország határain is lehetőséget kell biztosítani a menedékkérelmek benyújtására.

 

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2024. szeptember 18. 19:28
Oldalkosár 2024. szeptember 18. 19:14 kunfia1 2024. szeptember 18. 18:36 Megkaptad a linket. Amit írt a MN, az a valóság. Ha ostoba nyomorultként tagadod, vagy meg sem nyitod azzal, hogy pártsajtó, az már a te bajod. Innentől le vagy szarva. " Tudod, vén komcsi, az se baj, ha egy cikket valós forrásokkal láttok el, egyébként olyan hiteles lesz, mint te, meg a gazdáitok. Amit írtam, ahhoz meg kellett nyitnom a silány hazudozásotokat. Tudom, tudom, ilyen nehéz következtetést nem lehet elvárni egy fideszes harci nyuggertől...
Oldalkosár
2024. szeptember 18. 19:14
kunfia1 2024. szeptember 18. 18:36 Megkaptad a linket. Amit írt a MN, az a valóság. Ha ostoba nyomorultként tagadod, vagy meg sem nyitod azzal, hogy pártsajtó, az már a te bajod. Innentől le vagy szarva.
akkor ki
2024. szeptember 18. 19:06
Nem vagyok benne biztos, hogy Kanalas Maris ha nyer olyan hülye lesz mint a fingos, akit madzagon rángatnak és az eju agyment vergődését visszább fogja. Akkor lesz bajban ursula picsa.
csapláros
2024. szeptember 18. 19:04 Szerkesztve
gilou-au-claviercsapláros 2024. szeptember 18. 17:04 ..."Hülye vagy, de szerencsére már nem sokáig rontod a levegőt"... Érdekes módja azon TÉNY cáfolatának, hogy ma a LIBERÁLNÁCI DIKTÁTOROK uralják Európát, akik ezer eszközzel akarják rákényszeríteni az akaratukat a magyarságra a náci módon való viselkedésre a migránsokkal szemben: az ujjlenyomat, adatfelvétel és a regisztrációs adatok megküldése az Interpolnak, és más uniós hatóságoknak, mint mikor a zsidókat látták el sárga csillaggal, a kvótaelosztás = a zsidók módjára történő deportálás, menekült táborok és no go zónák = zsidó gettók. Te is mint szószóló liberálnáci kisnyilas házmesterként fenyegetőzöl, hogy "nem sokáig". Kurvára be lehetsz szarva, mert a macskám olyan, hogy ha fél, akkor hátra vágja a fülét de akkor már kiszámíthatatlan, hogy mikor támad. SZÁNALMAS vagy ott Ploestiben, bármennyire is jóban vagy a szekuval vagy annak utódjával. ITT BUKTÁL, mint ólajtó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!