Magyar Péter állva tapsolta az Ukrajna katonai támogatását követelő Ursula von der Leyent – a mentelmi ügye múlhat azon, hová helyezkedik

2024. október 09. 10:04

Magyar Péter a kampányban még kikérte magának, hogy Brüsszel „alázatos szolgája” lenne, azóta nagyot fordult a világ.

2024. október 09. 10:04
null

Nyitókép: Youtube

Mint megírtuk: a magyar EP-képviselő elleni mentelmi eljárást Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte, miután a Tisza Párt elnökének júniusi „diszkóbotránya” után felmerült a lopás gyanúja. Magyar Péter mentelmi joga és személyes szabadsága ettől kezdve az Európai Parlament, azon belül is az Európai Néppárt kezében van.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök ismertette a soros magyar elnöksége (erről ITT olvashat), a néppárti Ursula von der Leyen kapott szó. Az Európai Bizottság elnöke – sokszor nem a szakpolitikai kérdésekre reagálva – éles politikai kritikákat fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben, valamint bejelentette, hogy tovább kell folytatni Ukrajna katonai és pénzügyi támogatását. A Bizottság elnöke így fogalmazott:

Csak egy út van az igazságos béke érdekében Ukrajna és Európa számára, az hogy továbbra is támogatjuk Ukrajna ellenállását, katonai, pénzügyi és politikai támogatással.

Magyar Péter mindezt állva tapsolva fogadta.

Ismert, hogy Magyar Péter korábban még a mentelmi jog eltörléséért kampányolt, most azonban kitart a sajátja mellett, mondván, hogy csak akkor hajlandó lemondani róla, ha Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lyon-v-2
2024. október 09. 12:19
Tessék M. Peti szavazók. Lehet örülni a gazdátoknak és persze saját magatoknak is.....
megvadult-2
2024. október 09. 12:17
Hosszú nyelvek délelőttje , szerintem mást már nem is kell mondani
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 09. 12:11
Nyilván azért tapsolt, mert félt, hogy a Dunába dobott telefon miatt 30 év börtönbüntetés várna rá, és nem azért mert egyetértett vele. A fideszes logika szerint legalábbis. 🤡 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Pandaka pygmaea
2024. október 09. 12:09
Amúgy beszarás, a Poloska szektája már Ursulát és az ő beszédét is elragadónak tartja... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!