Kapitális hibával indította a vitát a demokrata alelnökjelölt: összekeverte Izraelt és Iránt (VIDEÓ)

2024. október 02. 06:49

New Yorkban csapott össze Tim Walz minnesotai demokrata kormányzóval J. D. Vance.

2024. október 02. 06:49
null

Nyitókép: Youtube

 

A Magyar Nemzet arról ír, hogy J.D. Vance ohiói republikánus szenátor New Yorkban csapott össze Tim Walz minnesotai demokrata kormányzóval. A két amerikai alelnökjelölt először és egyetlen alkalommal nézett szembe egymással a vita színpadán. A vita 90 perces volt. A demokrata Tim Walz rögtön az elején összekeverte Iránt és Izraelt, majd 

egy mondaton belül igyekezett kedvezni az Izraelt illetve a palesztinokat támogatóknak:

 szerinte alapvető, hogy Izraelnek meg kell tudnia védeni magát, ki kell tudnia szabadítani a túszokat, ugyanakkor véget kell vetni a humanitárius krízisnek Gázában.

Utána Walz a kora miatt támadta a „csaknem nyolcvan éves” Donald Trump volt amerikai elnököt, miközben a jelenlegi elnök, Biden évekkel idősebb Trumpnál. J. D. Vance elmondta: 

Donald Trump, akit Walz a káosz ügynökének igyekezett beállítani, valójában stabilitást hozott a világba

 „a hatékony elrettentés megteremtésével”. A mostani támadást indító Irán több mint 100 milliárd dollárnyi befagyasztott pénzhez jutott hozzá a Biden–Harris-kormányzat alatt. Arra használják ezt a pénzt, hogy fegyvereket vásároljanak, amelyeket azután az Egyesült Államok szövetségesei ellen fordítanak. Donald Trump felismerte, hogy ahhoz, hogy az emberek féljenek az Egyesült Államoktól, az erőn keresztüli békére van szükség. Azt pedig 

Izrael joga eldönteni, hogy mit kell tennie a biztonsága érdekében 

– mondta. 

Mikor volt utoljára olyan amerikai elnök, aki ideje alatt nem tört ki egy nagyobb konfliktus sem? – tette fel a költői kérdést, majd megválaszolta: Donald Trump kormányzása alatt.

Mielőtt a deportálásokról beszélnénk, el kell állítanunk a vérzést. Történelmi bevándorlási válságban vagyunk – hangsúlyozta a migrációval kapcsolatban. Elmondta: 

Kamala Harris 94 Trump által hozott elnöki rendeletet függesztett fel, ami nem csak a migráció, de a fentanil beáramlásának megugrásához is vezetett. 

Vance szerint meg kell építeni a Trump által elkezdett falat, és 

végre kell hajtani a deportálásokat, kezdve a bűnöző migránsokkal,

 és tenni kell az ellen is, hogy a bevándorlók lenyomják a béreket.

Walz szerint egy átfogó bevándorlási reform lehet a megoldás, amely egyszerre tartalmaz határbiztonsági intézkedéseket és a migránsok jogi lehetőségei melletti eljárások felgyorsítását. A demokrata politikus itt sem volt képes világos válaszokat adni. Arról is kérdezték Walzot, hogyan hajtaná végre a Kamala Harris által felvázolt ambiciózus gazdasági lépéseket anélkül, hogy az egekbe emelkedne a költségvetési hiány. Walz ehelyett magukról a tervekről, a lakáshiány enyhítéséről és az adócsökkentésről beszélt. Aztán ennyivel intézte el: „megkérjük a leggazdagabbakat, hogy fizessék meg a méltányos részüket”.

Vance leszögezte: 

„Kamala Harrisnek már volt három és fél éve tenni mindazért, amit mostani programjában felvázolt. Ehelyett azonban az átlagemberek költségei jelentősen megnőttek. 

Ez sokat elárul arról, mennyire lehet bízni a terveiben. Trump gazdaságpolitikája ellenben a legmagasabb hazavihető fizetést garantálta egy generáció óta, valamint ő tett hosszú idő óta először az amerikai gyártási kapacitások fejlesztéséért is.”

„Vissza fogunk térni a józan ész bölcsességéhez”

 – ígérte Vance. 

Ezt is ajánljuk a témában

Itt megnézheti az egész vitát:

 

Kapcsolódó cikkek a amerikai elnökválasztás 2024 aktában.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. október 02. 10:17
A kép alól hiányzik a ki kicsda. A szövegből is. A vitából meg a Trump merényletek. Amit nagyon nem értek.
sexykitty-5000101
2024. október 02. 10:12
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­k­­e­­l­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­i­­ ­p­u­­n­c­­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
MTom
2024. október 02. 10:10
Javasolt is megnezni a videot, mert a cikk suggallaraval ellentetben Walz felmosta a padlot Vance-el. Vance-rol eleg annyit tudni mikor megkerdeztek miert tamogatja az abortuszellenesseget hogy egy megeroszakolt nonek muszaj megszilnie a gtereket a valasza ez volt: " a kerdes az a magzatnak joga van-e elni meg ha ez jellemetlen is" A nemi eroszakot kellemetlennek hivta ez a suttyo
altercat1
2024. október 02. 09:59
A hamasz és a hezbollah szelet vetett, most vihart arat... Irán pedig úgy látszik nem fér a bőrébe. Kíváncsi vagyok a válaszcsapásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!