Túl közel merészkedtek: hat orosz vadászrepülőt fogtak el német NATO-gépek

2024. szeptember 22. 19:16

Komoly figyelmeztetés ez az oroszoknak.

2024. szeptember 22. 19:16
null

Nyitóképünk illusztráció: Eurofighter, ERWIN SCHERIAU / APA / AFP

Hat orosz repülőgépet fogtak el NATO-gépek, miközben a Balti-tenger felett repültek az elmúlt két napban – közölte a lett hadsereg közleménye alapján a Politico. Az orosz gépek repülési terv nélkül és kikapcsolt jeladóval haladtak, így azonosították őket pénteken és szombaton, de a lett légteret nem sértették meg. Német Eurofighter vadászgépeket vetettek be az orosz gépek figyelmeztetésére és annak érdekében, hogy elkísérjék őket.

A német légierő szombaton ettől függetlenül közölte, hogy öt, a Balti-tenger felett repülő orosz repülőgépet azonosított, és Eurofightereket vetett be kíséretükre.

Ezt is ajánljuk a témában

Ez korántsem az első eset, hogy orosz repülőgépek az EU és a NATO légtere felé tévedtek 

– írja a lap. A hónap elején egy orosz drón zuhant le az ország keleti részén fekvő Rēzekne régióban, miután Fehéroroszországon keresztül repült be. Orosz drónok az elmúlt hónapokban többször is behatoltak román területre, miközben Moszkva továbbra is bombázza a szomszédos ukrajnai Ogyessza régiót.

Közben a kijevi légierő vasárnap közölte, az éjszaka folyamán Ukrajna ellen indított 80 orosz drónból 71-et lelőtt.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. szeptember 22. 21:11 Szerkesztve
Miután papíron béke van, ezért aztán minden légtérben az adott ország polgári légiforgalmi irányítása kezeli a légteret. Simán lehet még az is, hogy oda bejelentkezett a vezérgép (ha alakzatban mentek, és tényleg vadászgépek voltak) az irányító nyugtázta, az éppen a légtérvédelmet adó németek meg beizgultak, és fölszálltak egy kis faszlóbálásra.
Stingary76
2024. szeptember 22. 20:58 Szerkesztve
"MTomOsztap_Bender 2024. szeptember 22. 20:04 A medve meg ukrajnaval sem bir, alkoholista lerohadt macika" Nem hát. Végülis csak romokban az országuk, a lakosságuk fele elmenekült, csődben, anyagilag 100 évre eladósodva. Valóban megérte, hogy ne oroszul beszéljen az, akinek az az anyanyelve, miközben Ukrajna a világ egy legkorruptabb országa volt és van. De te csak szopkodd az ukrán rezsimet, akik magyar emberek ezreinek tette tönkre az életét.
Akitlosz
2024. szeptember 22. 20:36
Hoppá hazudik. Az orosz gépeket nem fogták el, csak kísérték. Szabadon hazatértek. Katonai gépek mi a fenéért használnának jeladót? Céltáblát ne fessenek a gépek oldalára?
csakazigaz-az1xbiztos
2024. szeptember 22. 20:34
""Ez korántsem az első eset, hogy orosz repülőgépek az EU és a NATO légtere felé tévedtek"" Csak kérdem: Az Oroszoknak szabad mereven nézni a NATO légtere felé? 🤔
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!