A németek húzogatják az oroszlán bajszát: egészen Oroszországig elmennek

2024. szeptember 08. 18:22

Német Eurofighterek tűntek fel nemrég Finnországban.

2024. szeptember 08. 18:22

Nyitókép: ERWIN SCHERIAU / APA / AFP

A Kárpáthír a Bildet idézve arról ír, hogy német Eurofighter vadászgépek manővereket hajtottak végre az Orosz Föderáció határának közelében, a finn Hosio falu területén.

A légierő képviselője a lapnak azt nyilatkozta, 

szerda óta a pilóták rövid leszállásokkan edzenek egy Hoshio melletti autópályán. 

Tankolás után visszatértek a rovaniemi légibázisra”.

A Bild megjegyezte, hogy az említett bázis és az orosz határ között kicsit több mint 140 kilométer a távolság.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos-2
2024. szeptember 09. 10:56 Szerkesztve
A fenyegetések csúcsát a vadászgépeknél a Szu-35 és a MiG-31BM jelentik. A MiG-31BM vadászgép képességeinek gerince az 1,4 méteres átmérőjű antennaráccsal rendelkező Zaszlon-AM radarrendszer. Ennek felderítési távolsága 5 m2 radarkeresztmetszetű közeledő célra 280 kilométer, távolodó cél ellen 140 kilométer. Az R-37M önrávezető feje 5 m2 radarkeresztmetszetű közeledő célt 40 kilométer, távolodót 13 kilométer távolságból képes követésbe venni. Ameddig az rakéta nem közelíti meg a fenti távolságra a célt, addig az indító repülőgép rádió parancsközlő vezérléssel korrekciós jelekkel vezeti a rakétát az elfogási pont felé.
csakegyittlako
2024. szeptember 09. 05:00
Azért írhattok szépeket kedves ukrajna barát/szerető kommentelők. Rendesen, és folyamatosan provokálják az oroszokat. Így vagy úgy. NATO részről megy az izmozás, az erő fitoktatás. Ukrajnát már belehajtották egy számukra értelmetlen, és semmi jóval nem végződő háborúba, csepegtetik neki a technikát, a segítséget, de sosem annyit és olyant, ami bármire elég lehetne. Az ukránok szép lassan kimerülnek, az oroszok meg nem meggyengülnek, hanem erősödnek. Amerika ezt benézte, és beáldozta az ukránokat. Most már vissza út nincs, csinálniuk kell, de ők nem szeretnének semmilyen módon fizikálisan részt venni, mert tudják hogy abba a föld is belepusztulhat. Ennyire nem hülyék. Nekik onnan a kényelmes otthonokból nem drága semmi, mióta létezik amerika mindig és mindenhol ezt tették, és így oldották meg ha nagyon kellett nekik valami. Oroszország nagy, erős, gazdag mindenben, és szép lassan elveszik az amerikai előny. Persze hogy ez nincs ínyükre.
pandalala
2024. szeptember 09. 00:22 Szerkesztve
" A Kárpáthír a Bildet idézve arról ír, hogy német Eurofighter vadászgépek manővereket hajtottak végre az Orosz Föderáció határának közelében, a finn Hosio falu területén. " ".... szerda óta a pilóták rövid leszállásokkan edzenek egy Hoshio melletti autópályán. " A Kárpáthír és a VG cikkében is így van ... :-) Vajon, mi késztette a "költőt" arra, hogy _ugyanabban_ a cikkben a 2-es bekezdésben már "sh"-val írja a hely nevét?? :-D (Az japánban van) Hosio. Az első bekezdésben még jó volt a település neve! ..... hehe ...
pandalala
2024. szeptember 09. 00:00
www.youtube.com/watch?v=iDOlqV4KNFw "HISTORIC FIGHTER LANDINGS on Hosio Highway Strip in Ranua, Finland"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!