The Times: joggal beszélt Putyin a NATO elleni háborúról, csak a valóságot mondta

2024. szeptember 17. 07:18

Csakis a közvetlen nyugati segítség Oroszország támadásának a nyitja, nincs több mellébeszélés. Ukrajna nem képes erre egyedül.

2024. szeptember 17. 07:18
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki hivatal pool/Krisztyina Kormilicina

Mint tudjuk, Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette: ha Ukrajna jogot kap arra, hogy orosz területen nyugati fegyverekkel hajtson végre csapásokat, akkor a NATO hadviselő féllé válik. Most 

a brit The Times lényegében igazolja az orosz elnököt: Ukrajna valóban csak közvetlen amerikai segítséggel hajthatna végre ilyen csapásokat hatékonyan.

A lapnak több biztonságpolitikai forrás beszélt arról, hogy a Storm Shadow típusú rakétáknál nemcsak jóváhagyás kellene a britektől, franciáktól és az amerikaiaktól a fegyverek felhasználásához: 

a rakétákat Ukrajna csak amerikai segítséggel tudná hatékonyan használni Oroszországi célpontok ellen.

A lap forrásai leszögezték: az oroszok használhatatlanná tennék a rakéták irányítását szolgáló GPS-t, így az amerikaiak közvetlen segítségére, a tőlük kapott navigációs adatokra lenne szükség a fegyverek orosz célpontok elleni használatához.

Hangsúlyozzák: Joe Biden amerikai elnök környezetében sincs egyetértés ezzel kapcsolatban: Antony Blinken külügyminiszter és Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó is vitában állnak emiatt. 

Ami biztos: megvárnák, hogy Ukrajna ismertesse velük a „győzelmi tervét”.

A brit lap megírta, hogy öt korábbi védelmi miniszter, valamint Boris Johnson egykori miniszterelnök is arra biztatta Keir Starmer brit kormányfőt: engedélyezze Ukrajnának az Oroszország területén végrehajtott csapásokat  Amerika nélkül is. (!!!)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakegyittlako
2024. szeptember 17. 19:54
Ez már a vég.
auditorium
2024. szeptember 17. 13:50
Az amcsik visszakoznak, időt húznak, mert ha rakétájukat bevetik az oroszok ellen, akkor az oroszok sem fognak ölbetett kézzel várakozni. A britek már merészebbek, ők küldenék a közeli Natosereget a harcra, ők csak a rakéták működését tanitják meg NB-ban. Ha jól meggondoljuk, valakiknek ÉRDEKE, h. Zele és Pu. háborúzzanak és életben maradjanak. Jó lenne tudni, kiknek az érdeke ez a két szláv nép, két ortodox keresztény vallású nép öldöklése, országuk pusztitása ?
Nasi12
2024. szeptember 17. 13:32
Milyen szépen mutatnának együtt a kócos borisz meg a zenebohóc. A Golgotán.
Treeoflife
2024. szeptember 17. 13:30
Tehát a sumák amcsik ki akarják húzni magukat a felelősség alól, ezért minden élőt és holtat arra bíztatnak, hogy mondják ki a végső szót ők. Ennyire azért nem gondoltam aljasnak az USA vezető elitjét. Mindent megtennének, hogy más szerszámával verjék a csalánt, a "fájdalmat" ne ők érezzék. Egy aljas pokolra való fajzat, éppen ideje lenne őket másvilágra küldeni. Csak az a gond, hogy ez nem minden amerikaira igaz. A döntéshozó elit jó része zsidó, akik valahogy most nagyon a vesztüket érzik. Ezért mindent elkövetnének, hogy a hatalom ki ne csússzon a kezükből, és ehhez minden eszközt felhasználnak. Szerencsétlen megtéveszthető embereket állítanak maguk mellé hazug szlogenekkel, nem törődve azzal, hogy az egész világot a pusztulás szélére taszíthatják - gondolják, hulljon a férgese. Abban bízok, hogy bármennyire is kiválasztottnak hiszik magukat, Isten nem így gondolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!