Szupertankot élesztettek újjá az oroszok (VIDEÓ)

2024. szeptember 12. 13:36

A legendás harckocsiba több hónap alatt leheltek újból életet a hadmérnökök.

2024. szeptember 12. 13:36

Nyitókép: Képernyőfotó

A közösségi médiában egyre több olyan felvétel jelenik meg, amely arra utal, hogy orosz hadmérnökök egy kis csapata jóvoltából, mintegy fél évnyi megfeszített munkával 

ismét működőképessé vált a Szovjetunió egyik legnagyobb, legnehezebb harckocsi-prototípusa, az Objekt 260 néven is ismert ISz-7-es.

A vonatkozó felvételt alább tekintheti meg:

Nem tervezik a frontra küldeni

A Portfolio összeállításából kiderült, hogy a Joszif Sztálin után elnevezett ISz-7-es vagy JSz-7-es egy hatalmas szovjet kísérleti nehézharckocsi volt, melynek első prototípusait közvetlenül a második ilághéború után építették meg. Összesen hat darabot készítettek belőle, rendszeresítése végül nem történ meg.

Felidézték, hogy először áprilisban jelentek meg arról felvételek, hogy a mérnökök új életet akarnak lehelni ezekbe a monstrumokba. A kísérlet pedig szeptemberre úgy tűnik sikerrel járt,

az ISz-7-es ismét önerőből jár, és a legfrisebb fotók, videók alapján új festést is kapott.

A Portfolio arra is kitért, hogy a mérnökök célja a projekttel kizárólag a történelmi emlékezet ápolása volt,  és nem az, hogy ukrajnai frontra küldjék a masszív eszközt.

A lap hozzátette, hogy az ISz-7-es az egyik legnagyobb, legnehezebb harckocsi, melyet a szovjet hadiipar valaha előállított. Egy 68 tonna össztömegű, 130 milliméteres Sz-70-es típusú harckocsiágyúval felszerelt „nagyvas”, amelyet nyolc géppuskával is kiegészítettek az orosz mérnökök. A páncélost egy 1050 lóerős motor hajtotta.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jospehe998
2024. szeptember 12. 20:11 Szerkesztve
leonardodicarpaccio 2024. szeptember 12. 12:44 Igen. Ez a mai Oroszország, zanzásítva: vörös csillag a kubinkai Patrióta Parkban, Joszif Sztálinnal. Nálunk meg van buziparádé! Kinek mi a fontos…
lutra
2024. szeptember 12. 17:44
Volt ilyenem a wot-ban.
Dominik
2024. szeptember 12. 17:33
Amúgy lehet nevetni ezeken a szovjet monstrumokon, de azért az antonov repülőgépek sokat segítettek a covid idején...
rugbista
2024. szeptember 12. 17:11
Még jó, hogy nem küldik ki a frontra! Kumulatív lövedék (Javelin) ellen semmit sem ér. Gondolom, egy nemű a páncélzata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!