Kiszivárgott Zelenszkij „győzelmi tervének” egy részlete – nagy dobásra készülnek az ukránok

2024. szeptember 24. 17:04

Az ukrán elnöki iroda vezetője szerint senki ne foglalkozzon az orosz fenyegetésekkel.

2024. szeptember 24. 17:04
NAUSEDA, Gitanas; ZELENSZKIJ, Volodimir; PLENKOVIC, Andrej

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Ukrajna NATO-csatlakozása fontos része Volodimir Zelenszkij ukrán államfő „győzelmi tervének” – mondta el Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője New Yorkban, a Nemzetközi Kapcsolatok Tanácsa nevű amerikai elemzőintézetben elmondott beszédében.

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrajna NATO-ba való meghívása a győzelmi terv része. Arra is felszólítottam partnereinket, hogy ne fordítsanak figyelmet a helyzet súlyosbodására vonatkozó orosz fenyegetésre– jelentette ki a tisztségviselő. Szerinte az ukrán győzelmi terv, amelyet Zelenszkij elsőként Washingtonnak terjeszt elő, „világos elképzelést tartalmaz azokról a lépésekről, amelyeket az igazságos és tartós béke biztosításához meg kell tenni”, valamint katonai és diplomáciai stratégiákat egyaránt tartalmaz.

Jermak hangsúlyozta, hogy a fegyvergyártás hatszoros növekedése ellenére Ukrajnának még mindig nincs elegendő erőforrása, technológiája és ideje a teljes önellátásra.

Emiatt a katonai segítségnyújtás felgyorsítására szólította fel a szövetségeseket, a prioritások között pedig a légvédelmi rendszereket, a drónokat, az elektronikus hadviselési rendszereket, a nagy hatótávolságú fegyvereket és a tüzérségi lövedékeket sorolta fel. Azt mondta, hogy a háborús sikerekhez növelni kell a befektetéseket az ukrán fegyverek gyártásába, és engedélyezni kell Ukrajnának a csapásmérést Oroszország területén és a befagyasztott orosz eszközök felhasználását Ukrajna támogatására.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. szeptember 24. 19:16
kronikaonline.ro/kulfold/strategiai-fontossagu-ukrajnai-varos-ostromat-kezdtek-meg-az-oroszok
Zolotarjov
2024. szeptember 24. 19:15
Vuhledart is bukják az ukik..
europész
2024. szeptember 24. 19:07
Ha ennek a zagyvasagnak felul a nyugat akkor atomhaboru lesz.Gyonyoru szep atomvillanasokat lathatunk meg becsukott szemmel is es oriasi csiperkegomba felhok fogjak az eget disziteni a nagyvarosok felett.
skodálatosnap
2024. szeptember 24. 18:43
fuckrajna!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!