Teljesen kétségbeesett Zelenszkij: már csak Lengyelországban bízik

2024. szeptember 24. 13:57

Különleges bánásmódban bízik az ukrán elnök.

2024. szeptember 24. 13:57
President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy attends a joint news conference with President of Poland Andrzej Duda and Prime Minister of Lithuania Ingrida Simonyte outside the Mariinskyi Palace in Kyiv, Ukraine, on August 24, 2024, the 33rd Independence Day of Ukraine.

Nyitókép: Pavlo Bahmut / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Magyarország mostani, uniós soros elnöksége alatt gyakorlatilag felfüggesztették Ukrajnának az EU-val folytatott csatlakozási tárgyalásait, amelyeket hivatalosan a belga elnökség végén, június végén nyitottak meg – írja Rzeczpospolita.

Az ukránok azonban nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy Lengyelország január 1-jén veszi át az EU soros elnökségét.

Ezt Volodimir Zelenszkij államfő Kijevben, Radoslaw Sikorskival folytatott beszélgetésében fejezte ki. Az ukrán politikus rámutatott arra, hogy a közel három évvel ezelőtti orosz invázió óta rendkívüli felgyorsult csatlakozási folyamatot egészen más logikával kell vezérelni, mint a tagjelölt országok korábbi felvételi folyamatait.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy Kijevnek nyújtott brüsszeli pénzügyi támogatás mértéke sem egyértelmű. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken 35 milliárd eurós hitelt ajánlott fel az ukránoknak. Az Egyesült Államok azonban nem vesz részt a projektben, mert Magyarország blokkolta a Washington által az EU-ban meghatározott feltételeket.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. szeptember 24. 17:01
Ha az unió komolyan veszi magát, akkor soha nem veszi fel Ukrajnát. Vagy már nincsenek érvényben a maastrichti konvergencia kritériumok? Az USA ügynökei és hasznos idiótái szétverik az uniót.
remi
2024. szeptember 24. 15:51
Januárig még sok minden fog történni a fronton. Megbízható HOHOL források (csak azért írom így, mert majd jön übülke és jól megmondja, hogy egyetlen centit se!!!!!!) már napokkal ezelőtt azt írták, hogy ugledar (übülkéknek hoholul: vuhledar) lényegében elesett, ugyanezek a megbízható források ma azt írták, hogy a városba beszorult, lényegében körbevett csapatok parancsot kaptak, NEM vonulhatnak ki, valószínűleg addig amíg le nem mészárolják őket, de addig semmiképpen amíg a pöcszongorista táncosbohóc usákiában tekint meg lőszergyárakat. Szintén HOHOL források szerint (érted übülke, HOHOL források) kurakhovónál (vagy ilyesmi) a ruszkik egy elegáns mozdulattal megkerülték a sok pénzért épített hohol védvonalat és a hohol csapatok oldalában, hátában vannak. Azt viszont ruszki forrásokban lehet olvasni, hogy pokrovszk még jó darabig nem lesz az övék, idén biztosan nem. Bár ott is vannak komoly előrehaladások. Mindeközben a hoholok bőszen támadnak. Kurszknál.
Csigorin
2024. szeptember 24. 15:49
egyebkent mi a kurva anyjat hisz magarol ez a szemtelen zold kobold hogy majd o megkapja AZONNAL azt amire masok evtizedekig vartak? ahhoz azert kicsit tobb kell mint lerendezni Ursula pokhalos picsajat
Nasi12
2024. szeptember 24. 15:44
A lengyelek tuti beveszik az ukránokat az EU ba. Lengyelország részeként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!