„Csókoltatja” Putyin az EU-s szankciók ötletgazdáit: a friss adatok szerint az EU több gázt vásárolt Oroszországtól, mint az Egyesült Államoktól

2024. szeptember 03. 18:54

A német szabaddemokraták szerint tudják, mi a megoldás.

2024. szeptember 03. 18:54
LNG

Nyitókép: Gerard Bottino/SOPA Images/LightRocket via Getty Image

 

Áprilistól júniusig az Európai Unió több mint 12,7 milliárd köbméter fölgázt vásárolt Oroszországtól, az Egyesült Államoktól pedig valamivel kevesebbet 12,m milliárd köbmétert– számolt be róla a Remix News. 

Ezt is ajánljuk a témában

Dmitrij Biricsevszkij, az orosz külügyminisztérium gazdasági együttműködési főosztályának igazgatója szerint Oroszország jelenleg az Európai Unió által importált földgáz teljes mennyiségének 15 százalékát szállítja.

Mindezt annak ellenére, hogy az EU még 2022 májusában eldöntötte, hogy lemond az orosz földgázról az ukrajnai háború kirobbanását követően.

Ez azt jelenti, hogy Norvégia – amely 23,9 milliárd köbméter gázt szállított – mögött Oroszország az EU második legnagyobb gáz exportőre. 

Biricsevszkij felhívta a figyelmet, hogy Franciaország 2024 első negyedévében 4,4 milliárd köbméter cseppfolyósított földgázt (LNG) importált, ami több mint kétszerese a 2023-ban importált mintegy 2 milliárdnak.

Ezt is ajánljuk a témában

A német  Szabad Demokrata Párt (FDP) a probléma megoldása érdekében azt javasolta, hogy az EU minden egyes köbméter importált orosz gáz után fix összegű segélyt és fegyverszállítást juttasson Ukrajnának. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vata Aripeit
2024. szeptember 04. 19:53 Szerkesztve
Van itt sok hír, tény..ld orosz gáz vásárlás, orosz munkavállalók,volt észt minelnöknő férje mutyi, uvl mutyi covid, kalis..etc ..erről senki nem tud, mert a mainstream nem ír erről semmit. Pl nem lehetne, hogy a fidesz eu-s tagjai esetleg az ennyike, meg soros, meg magyarázkodások helyett ezeket a tényeket állandó jelleggel, minden élő interjúban, megszólaláskor elmondani??? Talán több értelme lenne, mert már az FT is bátrabb ez ügyben, mint a "wokebusterek" , akik szélmalmoznak a tények folyamatos kimondása helyett..vagy ehhez nincs meg a kraft?
Reszelő Aladár
2024. szeptember 04. 07:34
De mindezekért csak Magyarországot kell megbüntetni. A többieknek szabad, mert ők aláírták a “Putyin egy beteg állat” szerződést, amiben az aláírók közösen megállapítják, hogy Putyin egy beteg állat.
ihavrilla
2024. szeptember 04. 03:41
Jó megoldás háromszoros áron venni a gázt ugyanattól a szankciók után.
paracelsus-2
2024. szeptember 04. 02:25
Címeres balfaszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!