Sokkal több orosz LNG-t vásárol Franciaország, mint korábban

2024. február 11. 09:26

Az EU az egyik legfontosabb exportpiaca az orosz cseppfolyósított földgáznak.

2024. február 11. 09:26

Az Oroszországból Franciaországba irányuló szállítások például 41 százalékkal nőttek 2023 első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához képest – közölte Artem Sztudennikov, a külügyminisztérium európai osztályának igazgatója.

Ria Novosztyi orosz hírügynökség cikke szerint: 

2022 végén az orosz LNG-importnak köszönhetően az Egyesült Államok után

Oroszország a második legfontosabb földgázszállítója lett Franciaországnak”.

Mindezt annak ellenére, hogy a párizsi vezetés is az egyik leghangosabb támogatója az Oroszország elleni szankciók újabb és újabb csomagjainak. A Magyar Nemzet felidézi, nemrég olyan hírek láttak napvilágot, hogy az uniós országok 2023-ban az orosz LNG-export több mint felét vásárolták meg.

Spanyolország 1,8 milliárd euró értékben vásárolt orosz LNG-t 2023 első kilenc hónapjában. Franciaország a második helyen áll az EU-ban, 1,5 milliárd euró értékben vásárolt orosz LNG-t. Utána Belgium következik, aki 1,36 milliárd euróért szerzett be cseppfolyósított földgázt – olvasható a cikkben. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images / nikkytok

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. február 11. 22:12
a szankciók működnek
kiss.istvan770
2024. február 11. 18:32
Nagy országoknak mindent lehet, kicsiknek kuss! Minden nyugat európai ország megszegi az EU szankciókat, de Magyarországot zsarolják, mert nem libbant kormányt választottunk.
pandalala
2024. február 11. 18:17
Úgy tudom, az USA-ban jelenleg 7 működő LNG terminál van. Van még 5 futó projekt, alapvetően Luisiana és Texas végponttal ... Ezeket stoppolta januárban Biden. A klímát védendő!... ;-)) Próbálkoznak az amcsik gyalogló gázzal is de még gyerekcipőben jár ez a technológia ... Az óceánon átkelni nem eccerű .. :-))
pesszimista
2024. február 11. 12:26
Miközben Macron szóban Ukrajna legbősszebb egyik támogatója, a valóságban anyagilag alig támogatja, a szankciókat pedig kijátsza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!