Szankciók? Milyen szankciók? Visszatérnek a nyugati luxusmárkák Oroszországba

2024. augusztus 07. 20:54

Megtalálták a módját.

2024. augusztus 07. 20:54

Nyitókép: Yola Monakhov/Bloomberg via Getty Images

A német Hugo Boss divatmárka üzletei újra megnyílnak Oroszországban, miután a Stockmann felvásárolta a vállalat oroszországi üzletágát – számolt be róla az Interfax hírügynökség.

A Hugo Boss, más nyugati luxusmárkához hasonlóan 2022-ben jelentette be, hogy kivonul az orosz piacról a nyugati szankciók hatására. Most azonban újranyithatnak a vállalat üzleti, igaz másik név alatt.

A felvásárlást követően a vállalat neve „Hugo Boss Rus”-ról „Link Fashion”-re fog változni. A RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek Natalia Kermedchieva, a Bevásárlóközpontok Uniójának új márkákért felelős alelnöke elmondta, „az új Hugo Boss sem lesz más, minden marad a régiben, változtatások nélkül. Mind a 19 üzlet egyszerre nyílik meg”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az orosz hatóságok állítólag áprilisban hagyták jóvá a Hugo Boss oroszországi üzletágának eladását. A hírek szerint az üzlet augusztus 2-án zárult le, és a Stockmann JSC most a Hugo Boss Rus 100 százalékát birtokolja 40 millió rubel (169 millió forint) névértéken. A Stockmann Oroszországban a korábbi finn tulajdonostól függetlenül működik.

A statisztikák szerint a nyugati kiskereskedők közel egyharmada hagyta el Oroszországot a nyugati szankciókat követően. Több vállalat azonban már azon gondolkodik, hogyan térhetne vissza az orosz piacra.

Az orosz média szerdán arról számolt be, hogy a Christian Dior francia luxusmárka új védjegyek, köztük a Dior, a Dioramour és a Gem Dior bejegyzése iránt nyújtott be kérelmet az orosz szellemi tulajdonjogi szolgálathoz, a Roszpatenthez.

Az év elején az amerikai üdítőital-óriás, a Coca-Cola és az amerikai kávézólánc, a Starbucks is kérelmet nyújtott be a Roszpatenthez több védjegy lajstromozására az országban – írta az ukrán Kommeraszant. A svéd IKEA állítólag szintén meghosszabbította védjegyjogosultságát Oroszországban, mégpedig tíz évre.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. szeptember 10. 22:18
Kíváncsi vagyok, mennyit vesztenek a németek a bojkottont és a névcserén...
nempolitizalok-0
2024. augusztus 08. 07:56
Az oroszok nagyon jól jártak a szankciókkal. A nyugati cégek kivonulásával az orosz vállalkozók lehetőséghez jutottak. Mi sajnos megszívtuk, ugyanis amiben az oroszoknál erősek voltunk, azt az oroszok már exportálják másoknak. "Köszönjük" az EU-nak.
Dominik
2024. augusztus 08. 02:41
Mondjuk igazából azzal csak Oroszország nyert volna ha ezek a cégek kivonulnak. Kb a 90% -a túlárazott profithajszoló cég.
figyelő4322
2024. augusztus 07. 23:19
A régi bölcs mondás most is bebizonyosodott... Hogy is szól? Píz beszél, kutya ugat, a karaván meg halad...? És ja, a szankciók valóban működnek, igaza van az EU moslék vezetőinek és az amcsi libernyákoknak. Persze nem egészen úgy, ahogy azok el akarják velünk hitetni. Már amennyire működnek, akkor leginkább a ruszkik javára! Ezt persze nem fogjuk egyhamar hallani a haladó/ haladár/ progresszív vezérektől, mivel ilyen vilában élünk manapság... Persze mindegy is... Hiszen akármilyen hangosan csahol is a kutyus, a karaván csak halad... A ruszkik köszönik, elég jól megvannak, szegény Ajrópa pedig csak bámul a rengeteg milliárdok után, amiket balhibbant vezetőik egy feneketlen kútba hajigálnak... 😢
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!